Warging klar för ÖHF

Örnsköldsvik Hockey Förening – ÖHF kan meddela att man har kontrakterat en ny center.
Det handlar om Richard Warging, 21 år, som senast representerade Åker/Strängnäs i Hockeytvåan.
– Vi har följt Richard under några säsonger och i honom ser vi en spelare som har kvalitéer för att växa in och etablera sig i Hockeyettan, säger Patrick Edlund, sportchef i ÖHF.

Warging, som mäter 182 cm och väger 82 kg, spelade juniorhockey i både Södertälje och Örebro innan han klev in i seniorhockeyn med Åker/Strängnäs och nu fortsätter hans hockeyresa i ÖHF.
– Det känns riktigt bra, jag och Patrick har haft flera bra samtal och det är helt rätt i tiden för mig att ta det här klivet, säger Warging och fortsätter:
– Målbilden jag sätter upp är att alltid vinna hockeymatcher, sedan ska jag göra mitt yttersta för att vi ska vinna så mycket som möjligt i vinter.

I Hockeytvåan har Warging spelat totalt 35 matcher och gjort 40 poäng, varav nio mål. Under den senaste säsongen, som avslutades under hösten, blev det sex matcher och nio poäng.
– Jag skulle beskriva mig som en tvåvägsspelare med bra spelsinne och passningsspel. Jag tycker också målsinnet finns där, säger Warging och avslutar kring hur han är som person:
– En snäll och glad kille, älskar att driva, skoja och ha kul. Men är även väldigt seriös när det ska vara på det sättet.

Warging kommer i ÖHF att spela med tröjnummer 31.

Truppen just nu
Målvakter: 32 Simon Rönning, 39 Linus Marcko (ny från SK Lejon).
Backar: 5 Jesper Edman (ny från ÖHF Junior), 12 Oskar Byström, 58 Daniel Nyberg (ny från Skellefteå Junior), 81 Victor Blom.
Forwards: 9 Alexander Naskov, 10 Linus Håkansson, 13 Pontus Sjöberg (ny från ÖHF Junior), 19 Ludwig Niederbach, 27 Simon Hofström, 31 Richard Warging (ny från Åker/Strängnäs), 48 Willy Norberg, 54 Leo Landor (ny från SK  Lejon), 66 Oskar Håkansson (ny från MODO Junior), 72 Jure Cehic (ny från ÖHF Junior), 77 Simon Engström.
Målvaktstränare: Christoffer Hällberg.