Truppnytt 21/22: Vi fyller på med rejäl rutin i offensiven

Han har en minst sagt gedigen bakgrund som hockeyspelare. Med Hammarby IF som moderklubb är han fostrad i Djurgårdens IF som junior och han har även erfarenhet från dåvarande Elitserien (numera SHL), Hockeyallsvenskan och han har gjort inte mindre än 278 matcher i Hockeyettan. Han har varit med och vunnit J18-guld med Djurgården och spelat upp Troja/Ljungby till Hockeyallsvenskan bara för att nämna några saker. Senaste säsongen spenderade han hos seriekollegan Vallentuna Hockey där det blev 62 poäng på 40 matcher. Varmt välkommen till Rallarbo, Stefan Söder!

Vad är det som fick dig att välja just Strömsbro?
– Min sambo kommer från Gävle och ska nu flytta dit och då dök den här möjligheten upp.

Hur skulle du beskriva dig som spelare? Vad är dina starka sidor?
– Mina starka sidor ligger i det offensiva spelet. Jag hoppas även kunna bidra med min rutin.

Vad har du för förväntningar och mål med kommande säsong?
– Jag har stora förväntningar på både mig själv och laget. Jag vill vinna matcher och jag hoppas att jag kan hjälpa laget att ta nästa kliv.

Sportchef Johan ”Gnidan” Wennberg kommenterar vårt andra nyförvärv såhär:
”I Söder får vi in en spelare rejäl rutin och med bra ledaregenskaper. Utöver det får vi en spelare som är helt magisk i offensiven, framförallt i PP. 9 säsonger i Hockeyettan, 286 poäng på 278 matcher. Det här kommer bli bra!”