Adam Ingvarsson tar ny sats efter den dråpliga skadan som stoppade honom i vår.

Mörrums kapten om vägen tillbaka efter dråpliga skadan: ”Smärtan var nästan överjävlig”

Säsongen tog slut innan det roliga började.

Felet satt – i ett par skridskor.

– Det gjorde så jäkla ont att jag knappt visste var jag skulle ta vägen, säger Adam Ingvarsson, forward i Mörrum.

SILLY SEASON HOCKEYETTAN – dagliga uppdateringar här!

Egna produkten Adam Ingvarsson, 24, hann med 13 poäng på 20 matcher innan han gav upp i slutet av januari. 

Vad som ställde till det? 

Ett par skridskor.

Han hade spelat tre månader i ett par nya skridskor som inte riktigt passade och skapat en svår svullnad längst fram vid tån. Han undersöktes både i Halmstad, Malmö och hemma i Mörrum, bytte skridskor runt jul – men beslutet att tvingas ge upp säsongen var både tufft och nödvändigt.

– Det blev en tryckskada mot sesambenet vid stortån som i sin tur påverkade både senor och nerver runt. Det gjorde så jäkla ont så till slut gick det inte att spela, säger han.

Efter matchen mot Dalen 26 januari tog Ingvarsson – fram till dess lagkapten i GoIS – därför beslutet att det fick vara över.

– Vi försökte med bedövningssprutor och behandlingar och allt under säsongen, men till slut gick det inte mer. Jag visste ju att när jag stoppade ned foten i vänsterskridskon kommer jag ha konstant ont i ett par timmar. Det var liksom inte värt det. 

Funderade du nån gång på om det var gameover helt?

– Nja, så illa var det väl inte. Jag vill ju spela hockey, det är en stor del av mitt liv. Men det är klart det var tungt där ett tag. 

Hur ont gjorde det?

– Ja, alltså..det var nästan överjävligt. När det var som värst kunde jag knappt gå i vanliga skor. Så fort man fick en liten stöt mot foten kändes det som…vad ska jag säga? Typ att någon stack en kniv i foten.

Hur var det att se matcherna vid sidan?

– Man vill ju säga att det var kul när det ändå gick så bra för laget…men det var det f-n inte. Det var en plåga, det var inte kul alls att sitta där hjälplös.

Men du såg matcherna?

– Jag och sambon köpte biljetter till två matcher i arenan och sen satt jag väl fyra-fem matcher i ”VIP-en”. Resten såg jag på tv.

Nu, när vi pratar med Mörrum-forwarden, är han betydligt mer positiv.

Han kör nu på gemensamt med laget, även individuella pass själv med rehab, ska inom kort få nya skridskor av leverantören, har nyligen sajnat ett nytt avtal med klubbens i hans hjärta – och känner att det har vänt.

– Jag kan dra på rätt bra och har nästan ingen smärta alls, det känns för jäkla skönt.

Men finns det inte nån risk att värken kan komma tillbaka när du väl gå på is igen?

– Vi tror inte det. Jag slapp ju operation och ska kunna lindra smärtan med cortison och passar bara de nya skridskorna så…nej, jag tror inte det här ska vara ett problem längre.

Mörrum har just nu 15 spelare på kontrakt – efter fräcka värvningen att ta in John Henrion – och Adam Ingvarsson, som nästan själv får räknas som ett nyförvärv, är fylld av optimism, både när det gäller transferbomben och GoIS i stort.

– En oerhört fin och spännande värvning. Vad jag vet och kommer ihåg så är han en väldigt bra målskytt, så riktigt skoj att han väljer att komma till Mörrum. Jag har även förstått att han är en ödmjuk och bra kille. 

Han fortsätter med övertygan i rösten:

– Men det känns verkligen att det är nåt på gång i klubben. Truppen ser stark ut, det är massa kunnigt folk bredvid isen och vi tror verkligen på det här.

….och så kom ni före KHK i tabellen och är bäst i länet nu.

– Ja, det är väl så det ska vara? Haha. Nej, men klart det betyder en hel del. Kanske mer för fansen än oss spelare, jag tror det är fler supportrar än spelare som går och spänner sig lite extra i sommar. För dom betyder det nog ännu mer eftersom det var så länge sedan vi var bäst i länet. 

Ingvarsson har spelat totalt 66 matcher i Hockeyettan med Mörrum, som han tillhört sedan knatteåldern.

Hans poängmässigt bästa säsong kom 19-20, då han svarade för fina 38 poäng (18+20) på 38 matcher.

Text: PeO Larsson 

Mörrums transferbomb: Tar in toppspelare på TRE år: ”Häftig värvning”