Byter klubb – till derbykonkurrenten

KIF-fans! Här får ni lite lördagsgodis.

Vad är det i påsen? Vingummi? Nej, något godare.

Svar: En hockeybomb. En glädjeexplosion.

Jacob Hansson återvänder till Kiruna IF.

– Det är kul att vara tillbaka. Jag ser verkligen fram emot säsongen, säger poängspelaren.

Han behöver ingen presentation. Hans renommé och statistik talar sitt tydliga språk.

Spetsspelare har gjort totalt 190 poäng på 173 matcher i Hockeyettan.

Eller som Henrik Törmä uttrycker det:

– Jacob är absolut är en av de bättre offensiva spelarna i Hockeyettan norra.

Men vi ska låta sportchefen komma till tals lite senare.

Vi ger plats för huvudpersonen som alltså byter Kiruna AIF mot grannen Kiruna IF till nästa säsong.

Hemsidan når Jacob Hansson under en golf-weekend i Stockholm.

Bilden ovan är passande.

Vi snackar om en riktig hole in one-värvning för Kiruna IF.

Alla KIF-fans minns med glädje säsongerna mellan 2015 och 2017 då ”Jacke” gjorde 62 poäng på 65 matcher i Kiruna IF:s färger.

Nu blir det alltså en fortsättning i vår förening.

– Det ska bli kul. Känslan som jag har är att det här är helt rätt.

Hur resonerar du?

– Jag och flickvännen trivs väldigt bra i Kiruna. Vi bor bra och har ett bra liv och bra kompisar utanför ishockeyn. Jag kände att jag har spelat i samma klubb i tre år nu och att det var dags för en ny utmaning. Och det passar bra med Kiruna IF eftersom jag känner många i laget sedan tidigare. Jag har spelat ihop med Kim Sunna och känner Henrik Törmä sedan tiden i Almtuna, till exempel.

Jag frågade Filip Eriksson samma sak, är det känsligt att byta förening inom Kiruna?

– Jag har spelat i båda lagen och känner folk i bägge två, så för mig personligen är det inte känsligt. Jag förstår om det är känsligt för vissa personer och att vissa kommer att bli besvikna, men för mig är det här ingen stor grej.

Vad hoppas du på inför nästa säsong?

– Det är svårt att ge ett roligt svar på den frågan. Jag hoppas så klart att vi får ett bra lag och att vi kan gå till Allettan. Det finns bara ett svar och det är att man vill vinna matcher.

Du är 27 år gammal, hur är motivationen? Hur är suget efter ishockey?

– Det är stort. Jag är jävligt sugen. Jag missade större delen av förra säsongen på grund av en skada så jag är jävligt sugen på att spela. Det brukar man inte vara vid den här tiden på året, mitt under golfsäsongen, men jag känner det nu. Jag längtar.

Apropå det, hur är det med din handskada?

– Den är bra nu. Jag kan träna bra och att spela golf och padel är inget problem.

Den här nyheten kommer att bli rena lördagsgodiset för KIF-fansen, vad är ditt favoritgodis?

– Det beror på vilken vecka du frågar. Just nu är det vingummi, säger KIF:s återvändare.

Påskriften får så klart Henrik Törmä att mysa lite extra den här lördagen. Kanske firar han med en påse vingummi, vem vet?

– Det känns jättekul att ha tillbaka ”Jacke” i KIF-tröjan. Han är en snabb och lurig rightskjutande forward. Hans styrkor är i det offensiva spelet, ett bra och snabbt skott i kombination med tempoväxlingar gör honom extremt svår att möta, säger Törmä.

Sportchefen lyfter fram Jacob Hanssons fina statistik och menar att han kommer att bli väldigt viktig i KIF:s PP-spel kommande säsong.

– Han är en utpräglad powerplayspelare som både kan avsluta själv men även spela fram sina medspelare till bra lägen. De senaste säsongernas poängskörd visar på att han absolut är en av de bättre offensiva spelarna i Hockeyettan norra, säger KIF:s sportchef.

Mattias Heikki

 

KIF:s trupp inför nästa säsong:

Målvakter:

Ludvig Christoffersson

Filip Eriksson

 

Backar:

Edmunds Augstkalns

Jesper Strandelin

William Palovaara

Markus Magnusson

Samuel Ivanic

Kristian Eriksson

Forwards:

Anton Elenius

Hampus Hagström

Calle Källström

Simon Thyni

Rasmus Similä

Felix Fjällkeborn

Hjalmar Esko

Jacob Hansson