HC Dalen värvar Karl Jonsson

HC Dalen har gjort klart med backen Karl Jonsson från BIK Karlskoga “En bra och smart back med rutin från spel på högre nivå som vi kommer få stor användning av”, säger Pelle Gustafsson, tränare och sportchef i HC Dalen. 

 

HC Dalen har gjort klart med Karl Jonsson som har över 70 spelade matcher med BIK Karlskoga på meritlistan. Karl har Forshaga IF som moderklubb och varvade senaste säsongen spel i Karlskoga med spel i ATG Hockeyettan med Borås, Kumla och Lindlöven.

-Karl har jag under en längre tid jobbat på att försöka få hit så givetvis känns det skönt när vi landat i ett kontrakt. I Karl får vi in en högerskytt vilket vi inte haft på ett tag. Men framförallt är det en duktig back med rutin som vi kommer att få stor nytta av både på och utanför isen. Efter de samtal jag haft med BIK Karlskoga så är det endast lovord så Karl kommer bli en spelare för fansen att hålla ett extra öga på under säsongen.

Karl kommer sköta större delen av sommarträningen hemma i Värmland men ser fram emot vad Daniel Josefsson satt ihop för träningsschema.

-Jag har enbart hört positiva ord om Daniel Josefsson och hur han hanterar lagets fysträning så det ska bli kul att se vad har satt ihop för något till mig. Jag kommer sköta merparten av träningen på hemmaplan och tanken är att jag åker ner till Jönköping i slutet av juli början början av augusti någon gång. Jag och Pelle har pratat en tid och jag fick direkt positiva vibbar om klubben och staden så det känns fantastiskt kul att flytta ner Jönköping och representera HC Dalen. Om jag ska beskriva mig själv som spelare så är jag en kvick back som gärna följer med upp i offensiven och har ett bra spelsinne.

Kontraktet med Karl Jonsson gäller i ett år.

FAKTA / JONSSON
Född: 000320
Position: Back
Skjuter: Höger
Längd / vikt: 179 cm / 78 kg

Tidigare klubbar: Forshaga IF, BIK Karlskoga, Borås HC, Kumla HC, Lindlövens IF

Piotr Arvidsson
HC Dalen