Möt Strömsbros nye tränare Magnus Jansson i en längre intervju. Foto: Strömsbro IF

Så hamnade han i Strömsbro: ”Måste vara lite framåt själv” * Intervju Magnus Jansson

Magnus Jansson, 51, är ny tränare i Strömsbro.

Hur han hamnade där?

Han mejlade själv sportchefen och skrev att han var ledig.

– Haha, ja, så var det faktiskt. Men det visade sig ganska snabbt att de faktiskt ville ha mig också, säger han.

Magnus Jansson, den förre storspelaren som gjorde ett gäng säsonger i Djurgården och där blev svensk mästare 1991, testar för första gången sina vingar utanför 08-området.

Han har sedan 2008 varit tränare i en mängd klubbar – men aldrig utanför Stockholm.

Första gången du lämnar 08-området – hur känns det? 

Jansson rättar oss direkt. 

– Nja, det är faktiskt inte riktigt så. Jag var en snabbis nere i Vimmerby för ett antal år sedan, men var bara där en kort tid och fick flytta hemåt redan under försäsongen för en situation i familjen som var viktigare.

– Så, ja, det här är första gången på riktigt, och det känns jättebra och inspirerande. Jag är verkligen laddad för det här.

Storyn hur han hamnade i Strömsbro är faktiskt lite speciell.

Jansson, i fjol i Sollentuna, tog saken i egna händer tidigare i våras och mejlade runt till flera lag för att kolla av intresset.

Däribland Strömsbro.

Och det blev ”napp” direkt.

– Jag fick svar vändande av ”Gnidan˝ (sportchefen Johan Wennberg) och han ringde upp mig nästan direkt. Han sa att de hade mig på deras ”shortlist”, visste att jag ar ledig och sen träffades vi kort därpå och…ja, sen blev det här klart rätt snabbt. 

Det var inte direkt oblygt att ta kontakten själv.

– Haha. Nej, i dagens samhälle måste man vara lite framåt och på den här nivån är det lite så det fungerar, att man måste ta lite initiativ själv. Man känner ju massa folk efter alla år i branschen och det ena ger det andra. Men han låg verkligen på och ville ha dit mig och sa att min profil passade in hos dom. De ville ha in nån utifrån som kan komma in med nya ögon och kanske se saker som de inte sett tidigare. 

Nu har han tecknat ett ettårskontrakt och kommer flytta upp till Gävle till hösten.

– Vi bor i Nacka och ska ha kvar huset där, men det håller inte att sitta och pendla 36-37 mil tre-fyra gånger i veckan så jag kommer skaffa en lägenhet där uppe. Det känns rätt att bo i den miljön där jag ska jobba, säger Jansson.

Hur mycket kan du påverka truppbygget?

– Jag litar på ”Gnidan” här. Men vi har en dialog såklart. Jag får veta lite vilka spelare som ska sajnas upp och vilka som han pratar med. Det känns tryggt och vi kommer få ihop en stark trupp, det är jag övertygad om.

Ja, värvningen av Vallentunas poängkung Stefan Söder satt ju fint.

– Verkligen. En grym spelare på den här nivån. Jag hade han i Djurgårdens J20 för en herrans massa år sedan så det ska bli kul att jobba med Söder igen.

Kan det vara aktuellt att ta med nån från Sollentuna?

– Nej, det tror jag inte. Inte i dagsläget i alla fall.

Vad vet du om ditt nya lag?

– Vi mötte ju dom i vintras och det är ett spelskickligt lag. Nu ska jag försöka sätta min prägel på det här. 

Hur vill du att ditt lag ska spela?

– Jag vill sätta defensiven, sen ska vi vara ett jobbigt lag att möta som ska vara fysiskt starka,  åka mycket skridskor och utnyttja den skickligheten som redan finns i truppen.

Har ni redan nu satt upp nån målsättning?

– Inte än. Spontant, som ny tränare, känner jag ju att vi ska bli bättre än förra året och då snuddade ju Strömsbro på Allettan. Vi ska väl sätta oss ned och prata om det och landa i en målsättning.

Text: PeO Larsson 

TV: SE TV-INTERVJU MED MAGNUS JANSSON I KLIPPET NEDAN!