Janne Väyrynen stannar i Nybro. FOTO: Suvad Mrkonjic

Nybros sköna besked – poängkungen stannar * Han blir första nyförvärvet

Glada nyheter för alla Nybros fans.

Succévärvningen Janne Väyrynen blir kvar i klubben.

Dessutom förlänger både Adam Persson och Robin Wengdahl kontrakten – och ett första nyförvärv är klart.

Janne Väyrynen, 28, kom in till Nybro från slovakiska ligan i december. 

Han blev en omedelbar hit.

Finländaren dundrade in 25 mål och landade totalt på 40 poäng på 36 matcher och blev såklart populär i Vikings. Ja, fansen startade till och med en swish-kampanj för att få behålla den finske poängmaskinen.

Och tidigt på onsdagsmorgonen gick Nybro ut med beskedet som fansen drömt om: Janne Väyrynen spelar i Vikings även 21/22.

– I slutändan var det faktiskt ett ganska enkelt val att fortsätta i Nybro, jag njöt verkligen av att spela för föreningen och ville komma tillbaka. Jag tror vi kommer att bli ett ännu bättre lag den kommande säsongen och jag hoppas verkligen att supportrarna får komma tillbaka till arenan. Tillsammans kan vi skapa något bra och ta oss långt, säger Janne Väyrynen till Nybros hemsida.

Men inte nog med det.

Nybro presentade flera nyheter i truppen:

* Adam Persson och Robin Wengdahl skrev inför 20/21 på kontrakt 1+1 år. Nu är Vikings överens med de båda spelarna om att fortsätta tillsammans även år två på kontraktet. Persson, 26, som värvades in från Kalmar förra våren, landade på fina 35 poäng totalt. Wengdahl, 27, en ung veteran som spelat i klubben sedan 2013, gjorde sin poängmässig bästa säsong i karriären och nådde 34 poäng. 

* Niklas Dahlberg, 30, värvas in från rivalen Kalmar HC, som han tillhört i tre säsonger. Den rutinerade backen har gjort över 400 matcher i ligan och är såklart en prestigevärvning av Vikings.

– Jag valde att komma till Nybro för det är en anrik förening med en stark kultur som tillhör toppskiktet i Hockeyettan och när man väger in alla dom bitarna tillsammans med alla fans, den grymma stämningen på matcherna och målsättningen som klubben har så var valet inte direkt svårt att ta, säger Dahlberg.

Nybros lagbygge 2021/2022

Målvakter
Robin Johansson – Kontrakt till 2023/2024

Backar
Erik Lindström – Kontrakt till 2022/2023
Niklas Dahlberg – Kontrakt till 2021/2022

Forwards
Sebastian Borg – Kontrakt till 2022/2023
Janne Väyrynen – Kontrakt till 2021/2022
Adam Persson – Kontrakt till 2021/2022
Robin Wengdahl – Kontrakt till 2021/2022

Fansen insamling gav över en miljon till Nybro: ”Kommer att betyda oerhört mycket”