Stefan Johansson blåste sig förbi Hockeyettan – allsvenskan nästa! Foto: Oliver Szabo/Frilansfotograferna

Stefan Johansson blåste förbi alla – lyfts upp i allsvenskan efter bara en säsong i ligan

Hockeyallsvenskan har spikat sin domarbesättning inför 21-22.

En huvuddomare flyttas upp från Hockeyettan.

Stefan Johansson, 33, den förre storspelaren, bokstavligen blåste sig igenom ligan och får nu en välförtjänt chans i landets näst högsta liga.

Stefan Johansson gjorde över 250 matcher i SHL som back i AIK, HV 71 och Örebro och spelade också åtta matcher för Tre Kronor.

Han avslutade spelarkarriären i allsvenska Södertälje SK 2019.

– Jag kände mig helt enkelt färdig med den aktiva spelarkarriären, men det var svårt att släppa hockeyn. Någon tränarkarriär var inte aktuell, men när en klubbkompis från tiden i Örebro, (Johan Wiklander) föreslog att jag skulle pröva som domare blev det så att jag gjorde det också, har han tidigare berättat i en intervju med NSD.

Sagt och gjort.

Han tog ny sats mot en ny karriär på isen – som domare.

Han inledde med junior- och division tvåmatcher 19/20 och har 20/21 dömt runt 35 matcher i Hockeyettan – de flesta i östra serien –  och har övertygat så mycket att han nu flyttats upp som ordinarie domare i Hockeyallsvenskan.

– Jag uppmanar alla som funderat på att testa att också ta nästa steg och göra det. Det är roligt och om inte annat även utvecklande. Att döma är mer än att visa ut spelare. Det handlar också om att vara matchledare. Jag känner att jag fått bra handledning och utbildning på vägen, säger han till NSD.

Tidigare har före detta elitspelarna Daniel Wessner och Olof Lundqvist tagit steget via Hockeyettan till Hockeyallsvenskan.

Totalt 15 huvuddomare ska döma Hockeyallsvenskan 21/22.

Två linjedomare kliver också upp från Hockeyettan till Hockeyallsvenskan – Oliver Sjöberg och Marcus Westman.

TV: GÖR ”PUMPEN” NIO GÅNGER – SE HOCKEYETTAN-DOMARENS UNDERBARA ”MÅLGEST!”

 

Domarprofilen Anna Hammar: “Personangrepp är aldrig trevligt”