Jörgen Mählers senaste värvning till Surahammar: forwarden Lukas Söderlund.

Suras galna vår – tio värvningar och 21 spelare klara

Vi skriver maj – och Surhammar har i stort sett truppen spikad.

21 spelare (!) är under avtal.

– Nu tar jag det lugnt ett tag, säger sportchefen Jörgen Mähler och skrattar.

Silly seasons effektivaste man i Hockeyettan?

Kanske Jörgen Mähler, 53, sportchef i Surahammar.

Han har under våren värvat och skrivit nytt i en takt så snabb att när bläcket precis torkat på en påskrift har han halat fram nästa avtal.

– Det har varit full fart. Jag har en till back klar, sen ligger jag lågt ett tag, säger han.

Vad ska in mer?

– Vi har 13 forwards och sju backar nu. Skulle det dyka upp något intressant längre fram så vet man inte vad som händer med ytterligare nyförvärv. Men jag letar inte lika aktivt just nu. Det ser onekligen rätt bra ut redan nu, säger han.

Den senaste värvningen, som Sura gick ut med under fredagen, är kanske den som smäller högst.

Lukas Söderlund, 21, har gjort 55 poäng på 91 seriematcher i Hockeyettan och efter två säsonger i topplaget Mariestad flyttar han nu till västra serien. 

– Det här känns riktigt bra. Lukas Söderlund kommer in i laget med spetskvaliteter. Jag är övertygad om att han kommer tillföra mycket med sina offensiva kvaliteter och sitt utpräglade målsinne, säger Mähler.

Söderlund motiverar beslutet att flytta till Surahammar på klubbens hemsida.

– Den största anledningen är väl att jag kände att jag ville komma hem till Västerås där jag har mina föräldrar. När Sura dessutom hörde av sig och även har en uppåtgående kurva så kände jag att jag gärna ville vara med på den resan.

Sura har totat värvat in tio nya spelare och har nu hela 21 spelare på avtal inför 21-22.

SURAS VILDA VÅR – HÄR ÄR ALLA TIO VÄRVNINGARNA:

Lukas Söderlund, f, Mariestad

Sebastian Tellström Jovicic, b, Malung

William Otter, f, Kiruna

David Otter, mv, Boden

Jesper Svadäng, b, Malung

Lukas Henze, f, Lindlöven

Hugo Ek Koskela, f, Grums

Markus Ekholm Rosén, mv, Malung

Lukas Zukauskas, f, Kaunas Hockey

Adam Karlsson, f, Malung

Silly season special – dagliga uppdateringar om nyheter i ligan