Albin Thyni Johansson till Piteå

Den storvuxne backen med meriter från både SHL och HockeyAllsvenskan skriver 1+1 år med Piteå Hockey.

– I Albin får vi en skridskostark allround-back som tillför tyngd och kraft i försvarsspelet. Han kan sätta igång spelet bra och använda sin kraftfulla skridskoåkning för att följa med upp i anfallet, säger Piteås sportchef Jonatan Glader.

Förutom ett 20-tal SHL och CHL-matcher med Luleå Hockey har 20-årigen även hunnit med 2 matcher i HockeyAllsvenskan på lån i MODO-tröjan.
Säsongen 2020/2021 avslutade Albin Thyni Johansson med Piteås seriekonkurrent Boden.

– Jag hade flera alternativ att välja mellan inför kommande säsong. Jag gick på min magkänsla och det känns oerhört bra att få spela med Piteå i höst. Jag gillar att de vill driva sin verksamhet framåt genom hård och genomtänkt träning och spela en konstruktiv och positiv hockey, säger nyförvärvet till piteahockey.se.

En längre artikel om Albin Thyni Johansson hittar du här (Piteå-Tidningen).