Pontus Eltonius tänker ge Robin Johansson en kamp om förstaspaden i Nybro i vinter. Foto: Marcus Vilson

Nybros nye målvakt: ”Ska kriga varje dag”

Robin Johansson, 25, är ligans kanske bäste målvakt.

Nu har Vikings värvat in en backup som är beredd att ge honom en match.

– Jag ska kriga varje dag, säger Pontus Eltonius.

BEST OF 20/21 – coola mål, häftiga räddningar och annat hockeygodis. Missa inget på vårt Instagram-konto!

Nybro Vikings presenterade två nyförvärv på tisdagsmorgonen:

Forwarden Hannes Johansson, 27, hämtas in från Tingsryd. Han har massor av allsvensk rutin och har spelat 247 matcher och svarat för 78 poäng – men den nyheten läckte ut några dagar tidigare och var ingen större överraskning.

Det är, däremot, värvningen av Pontus Eltonius, 23, målvakten som plockas in från ligakonkurrenten Huddinge, där han spelat i tre säsonger. 

Och han är tydlig med att han inte flyttar till Nybro för att ställa sig i ett bås och kolla på på hur Robin Johansson briljerar där ute på isen.

– När vi har pratat så har Nybro sagt att de vill ha ett starkt målvaktspar som höjer varandra. Att Robin är en bra målvakt vet jag om, men jag ska kriga varje dag. Det blir en rolig utmaning för oss båda två, säger Eltonius till Barometern.

Nybro, som haft ett par fina veckor och bland annat förlängt med finska radarparet Janne Väyrynen och Eero Savilahti, har nu tolv spelare på kontrakt. 

NYBROS TRUPP JUST NU

Målvakter: Robin Johansson, Pontus Eltonius (NY)

Backar: Erik Lindström, Niklas Dahlberg (NY)

Centrar/forwards: Sebastian Borg, Adam Persson, Hannes Johansson (NY), Fredrik Strömgren, Eero Savilahti, Janne Väyrynen, Oliver Nilsson, Robin Wengdahl.

Nybro förlänger med tung trio