Simon Eriksson stannar trots lockande anbud

Simon Eriksson har blivit en viktig pjäs i Bois med sitt fysiska och tunga spel där han ofta är med där det händer. I powerplay har han en viktig roll framför mål och är duktig på att både skymma och styra. Nu står det klart att han kommer göra det också kommande säsong!

Jag får börja med att tacka för signaturen!

– Ja stort tack!

Hur har vägen till kontrakt sett ut?

– Det har funnits lite andra anbud att ta ställning till, men det känns rätt att vara kvar, jag vill slutföra det vi påbörjat här.

Var det ett svårt val?

– Jag ska inte sticka under stolen med att jag hade väldigt bra erbjudanden, men jag trivs så bra i staden och laget så det känns helt rätt.

Hur tycker du att din säsong varit?

– Ganska ok ändå. Jag startade väldigt bra under försäsongen och det kändes väldigt bra. Sedan har det varit lite upp och ner men jag känner att jag ändå presterat på en ganska jämn nivå varje kväll, vilket jag värdesätter jag själv väldigt mycket, jag vill kunna vara en spelare att lita på. Så jag är nöjd.

Om du sammanfattar lagets säsong?

– Det gick ganska mycket upp och ner, vilket vi vissta att det skulle göra med en hel del nya spelare och ett ungt lag. Stundtals klaffade inte spelet riktigt, men när det gällde som mest var vi som bäst och lyckades ta oss till kvalserien. Tyvärr räckte vi inte till riktigt där, men vi fick med oss mycket nyttig erfarenhet att ta med oss till nästa år.

Ni var ändå inte alltför långt bort…

– Vi fick en jäkligt tung start, sedan vard et tight matchande så uppförsbacken blev lite för stor, men spelmässigt är vi med i alla matcher. Men det går inte snacka bort att vi var en bit ifrån, men det ger en nyttig lärdom.

Vad tar man med sig?

– Framför allt vanan från det tighta matchandet, att man måste ta hand om kroppen ordentligt. Det blir jäkligt tufft, så man måste äta och sova ordentligt. Sedan förlusten mot Nybro, 9-1 tog rätt hårt, det kändes som att vi gav upp lite efter den matchen, men man får fortsätta trumma på och inte lägga sig ner och dö.

Vad ser du som säsongens höjdpunkt?

– Det är klart att slutspelet där vi slog ur underläge och lyckades slå ut två stora favoriter i Dalen och Boden och komfortabelt dessutom med 2-0 i matchserierna känns bra. Och speciellt då kanske när vi åker upp till Boden och vinner med 4-1.

Det var en lite annorlunda säsong utan publik, hur var det?

– Det var jättetråkigt. Jag har bara spelat en säsong innan men det var jättestor skillnad. Visst vande man sig till slut, men man saknade publikrn jättemycket. Jag hoppas de släpper på det så man får spela inför lite publik i alla fall.

Vad har du för tankar inför kommande säsong?

– Som jag sagt ska vi bygga vidare på detta och ta nästa steg, och nästa steg är allsvenskan. Det är dit klubben och vi spelare vill, målet är glasklart.

Och hur tycker du det ser ut, har ni lag som kan göra det?

– Det tycker jag! Nu är det inte färdigbyggt, men som det ser ut just nu har vi fått behålla en bra stomme och jag litar på att Calle plockar in mer spets.

 

Av Krister Holm

Foto Anna Engström