Truppnytt 21/22: Lånet från förra säsongen förstärker på målvaktssidan

På grund av rådande omständigheter förra säsongen pausades alla juniorligor i Sverige och vi fick möjligheten att låna in några spelare från Brynäs J20. Nu när en av dem ska ta klivet ut till seniorhockeyn kommer han göra det med oss i Strömsbro! Han stod nio matcher för oss och det blev vinster i sju av dem. Den långe målvakten har Skärplinge HK som moderklubb och har förutom Brynäs IF även representerat Skutskärs SK i ungdomsåren. Varmt välkommen till Rallarbo på riktigt, Adam Matsson!

Du tar nu klivet ut på riktigt i seniorhockey men provade ju på spel med oss redan förra säsongen. Vad är dina tankar om att få starta seniorkarriären med Strömsbro?
– Allt fungerade bra när jag var här förra säsongen och jag ser fram emot att ta nästa steg här i Strömsbro.

Serien du spelade i förra säsongen pausades ju pga rådande omständigheter. Vad tänkte du och kände om att bli utlånad till oss då?
– Det var en grym möjlighet. Jag vill ju spela matcher och samtidigt fick jag mer erfarenhet.

Vad är dina förväntningar på kommande säsong?
– Vi är ett skickligt lag och kommer vara med i toppen och slåss!

Såhär kommenterar sportchef Johan “Gnidan” Wennberg om att Adam Matsson blir en rallaboare på riktigt:
“I Adam Matsson hittar vi en ungmålvakt med ett stort driv att utvecklas. Vi lånade honom från Brynäs förra säsongen och vi såg snabbt att han hade stor potential! Han är en målvakt som är lugn och stabil mellan stolparna och som kan växa ut till en riktig toppmålvakt. Det blir roligt att följa Matsson i vinter!”