Anton: Att gå till allsvenskan hade varit jättekul!

23 matcher blev det i a-lagsdräkten för egenfostrade talangen Anton Pettersson. Tanken var att han dessutom skulle spela med J20, men då deras säsong ställdes in så blev det a-laget för hela slanten. Och det blev en säsong där han tog stora kliv i den egna utvecklingen, framför allt tempomässigt.

Klar för säsongen 21/22, hur känns det?

– Ja det stämmer bra. Det känns jättebra, kul att man får vara kvar och träna och spela ett år till!

Det var en lite annorlunda säsong säsongen som var, hur upplever du säsongen?

– Det är klart man velat spela mer matcher, tanken var att jag skulle spela mer med J20 men serien blev inställd. Men det var ändå en lärorik säsong tycker jag, med mycket träning och jag spelade en del också. Det var superkul när jag fick chansen, men framför allt var det mycket mer träning, det var lärorikt.

Vad tar du med dig från säsongen?

– Att man snäppade upp allt egentligen, det måste man göra när man kliver upp. Att vara med på gameplan, i juniorerna kan man göra lite som man vill, men som senior måste man hålla sig till gameplan på ett annat sätt för att få spela. Det går också fortare, så man gör allting lite snabbare än man gjort innan. Så det tycker jag att jag utvecklat mycket, att hinna med mer i farten.

Hur var det att spela tycker du?

– Det var lite svårt i början, men ju mer matcher man fick, desto mer växte man in i det och det var väldigt kul. I början gick det fort, men man anpassade sig och det gick bättre och bättre. Det var roligt att få chansen.

Ja du tog kliv under säsongen!

– Ja man har ändå tränat och utvecklats, klart man utvecklats mer med mer matcher, det är ändå det man tränar för, men med tanke på hur det varit så har jag absolut utvecklats och jag tänker träna på för att få mer istid säsongen som kommer.

Ja vad har du för mål med säsongen?

– Mitt mål är att få spela så mycket som möjligt och hjälpa laget till vinster. Sedan är det så klart att komma så långt som möjligt i serien och allettan. Att gå upp i allsvenskan hade varit jättekul, vi var nära i år. Hade vi inte åkt på kallduschen i inledningsmatchen så…

Vad ser du annars som dina styrkor?

– Det är det defensiva framför allt, jag gillar att smälla på och spela hårt. Att vinna puck genom att ta bort spelaren är min styrka. Sedan att ha blad mot puck hela tiden. Det skapar en tid i försvaret, dom får ligga på utsida hela tiden.

Till sista ska du få några antingen eller frågor!

Tackla eller skjuta?

– Tackla, det gillar jag!

Göra mål eller vinna?

– Vinna.

Snygg propp eller snygg passning?

– Hellre en snygg pass för då kan man göra mål på det, Fast gör man en bra tackling kan ju drädda ett mål också, det var en svår fråga… Nej jag ändrar mig och säger en bra tackling, det ger bra energi till laget också.

I omklädningsrummet: Practical joke eller skön musik?

– Då säger jag skön musik.

Öl eller mjölk?

– Mjölk under säsong, fast en varm sommardag kan det vara gott med en kall öl.

Bada eller sporta?

– Sporta, jag är en badkruka. Jag gillar golf och padel.

Träna eller slappa?

– Träna. Jag tycker det är gött att röra på sig. Sedan kan man inte träna ner sig varje dag, men jag tränar gärna extra och är ute och springer eller gymmar.

Av Krister Holm