Hudiks nye tränare på plats

Inför säsongen 2019-2020 stod Dennis Hall överst på önskelistan som tränare för Hudik Hockey. Han hade då varit tre säsonger i Borlänge, varav de två sista som huvudtränare, och där gjort ett avtryck som föll Hudik-klubben i smaken.

Fotograf: FlyWoodStudio.

Men Hudik fick vänta på sin tur eftersom Dennis Hall redan hade bestämt sig för att träna Olten i den schweiziska andraligan.

Nu gick det ju ändå – efter diverse turer på tränarsidan – rätt bra för Hudik som tog sig ända fram till kvalserien, mycket tack vare den kemi som ”tränarvikarierna” Magnus Nilsson och Johannes Westring skapade. Och till slut dök också Dennis Hall och hans assisterande tränare Richard Lindelöf efter avslutad säsong med Forshaga upp i HHC-båset i slutmatcherna då sjukdom och barnafödande gjorde att HHC behövde akut hjälp med träning och matchning.

Sedan 1 maj finns nu Dennis Hall på plats i Hudik och inom kort ansluter också Richard Lindelöf. De ska nu tillsammans med Magnus Nilsson och målvaktsansvarige Patrik Rönning leda laget in i en ny säsong i HockeyEttan.

– Jag hade haft en kontakt med Hudik innan jag tog jobbet i Schweiz, så jag hade redan en positiv bild av klubben och ledarna.

Det var ett naturligt steg att ta. Det finns höga ambitioner här och det passar mig bra, säger Dennis Hall när vi träffas i en ishall som just nu mer påminner om en byggarbetsplats än en arena där det förhoppningsvis ska spelas hockey om några månader.

Med Dennis Halls 32 år och Richard Lindelöfs 22 år får Hudik nu två unga röster i båset i samma anda som med föryngringen av spelartruppen.

Att det genom kvalspelet blev ett tidigare inhopp än planerat sätter Dennis Hall upp på pluskontot.

– Absolut. Det är många av spelarna som blir kvar i laget och kvalmatcherna innebar att jag fick en gratis startsträcka som jag nu kan ha nytta av, konstaterar han.

Själv inledde han en gång sin egen hockeykarriär i Farsta, Trångsund och Nyköping där det också blev några matcher i dåvarande div.1, men mestadels handlade det om div.II-spel.

Att Dennis Hall ändå tidigt valde att avbryta sin karriär som spelare och istället satsade på tränarrollen avgjordes av ett telefonsamtal från Djurgårds-ikonen Niklas Falk, som då tränade Huddinge.

– Niklas undrade om jag hade lust att ta hand om Huddinges J20-lag. Jag tog det som en utmaning och hade väl också en egen skadeproblematik som innebar att det var svårt att fortsätta spela, konstaterar han. Sin sista aktiva säsong gjorde han i Farsta 2012-2013.

Dennis Hall ser sig själv som en hängiven hockeyarbetare.

– Min ledstjärna är att stå för tävling, engagemang och struktur. Jag lägger ner enormt mycket tid på det här och vill absolut inte lämna någonting åt slumpen, Och jag tycker att jag står för en ärlig kommunikation med mina spelare och mina medarbetare, säger han.

– Jag ägnar gärna sena kvällar åt att kolla video-matcher eller föredrag om ledarskap. Det är viktigt att man inte sätter på sig en mask utan känslor. Man måste få vara glad, eller ledsen när det är befogat, men som tränare är det samtidigt viktigt att man inte följer spelarnas känslosvall. Här måste man nog se lite mer nyktert på situationen så att man gör det som är bäst för laget, menar HHC-tränaren.

När det gäller spelartruppen finns det nu plats för två forwards, två backar och en målvakt. I övrigt ser det klart ut.

– När vi har pratat med spelare som ska omförhandla eller komma hit som nyförvärv har vi gått ut tydligt med det rollspel som man vill ha i spelartrupp. I ett hockeylag är det precis som i vilket företag som helst, att alla inte kan göra samma sak. Jag gillar att vända och vrida och jämföra med andra verksamheter.

– Man ska värdesätta det man är bra på, vara glad över det, göra jobbet så bra som möjligt och hitta sin roll. Alla kan förstås tävla om speltid och platser i laget. Men det handlar om att ha en inriktning och veta vad tränaren vill ha ut av varje spelare, understryker Dennis Hall.

– När det gäller den nya spelartruppen så tycker jag att vi har hittat rätt karaktärsdrag. Det känns som en spännande blandning av unga spelare och unga spelare med erfarenhet, säger han. Helt i Hudik Hockeys tydliga programförklaring att föryngra spelartruppen.

Dennis Hall finns sedan början på maj på plats i Hudik där han tillsammans med sambo och hund har flyttat in i en lägenhet i Centrumhuset, mitt i den hetaste delen av sommar-Hudik. Men det är ändå vintern som hockeyfolket ser fram emot.
Välkommen till Glada Hudik säger vi.

Skribent: Lars Gösta Larsson