Truppnytt 21/22: Tredje nyförvärvet klart till kommande säsong

Det tredje nyförvärvet inför kommande säsong hämtar vi norrifrån. 20-årige Max Freyschuss Nordin har Njurunda SK som moderklubb och har gått hockeygymnasiet i Timrå IK. Den 188 cm långe forwarden har också provat på spel i Hockeyettan tidigare hos Linden under fem matcher och han står noterad för två matcher med sin moderklubb i division 2. Varmt välkommen till Rallarbo Max Freyschuss Nordin!

Du är klar för spel med oss i Strömsbro, hur gick tankarna när du bestämde dig?
– Tankarna gick runt bland fler olika möjligheter och klubbar men ”Gnidan” presenterade ett bra förslag socialt och hockeymässigt samt tryckte hårt på att Strömsbro ska framåt.

Det här kommer bli din första riktiga seniorsäsong. Vad har du för förväntningar på den?
– Jag har inga speciella förväntningar. Spelet skiljer sig en hel del jämfört med juniorhockey samt att jag förra säsongen inte spelade så många matcher, så förväntningarna är bara att komma in i spelet och flåset så fort som möjligt. Sen ska det bli roligt att spela i en annan serie, att möta andra lag och spelare!

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag är en spelare som vill spela hockey och inte bara kämpa hockey. Mina styrkor är från röd och framåt samtidigt som jag ”gör klart” försvarsspelet.

Såhär kommenterar sportchef Johan ”Gnidan” Wennberg det tredje nyförvärvet:
”I Freyan får vi en spelare som är skolad i Timrå. Han är explosiv och bra på att täcka puck, skapa ytor och han är även bra i olika positioner i PP. Det ska bli spännande att följa honom i vinter. Det kan bli riktigt bra!”