Wed 27 Oct Slut
Hockeylag SKÖ 1
Hockeylag FOR 2
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag NSK 3
Hockeylag MAR 4
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag SUR 3
Hockeylag LIN 4
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag BOR 8
Hockeylag KUM 0
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag ESK 2
Hockeylag KÖP 6
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag Kalm 4
Hockeylag MÖR 1
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag NYB 3
Hockeylag KRIF 0
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag TRA 4
Hockeylag HAN 3
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag HHHC 6
Hockeylag KAR 2
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag HSK 2
Hockeylag ENK 1
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag HUD 4
Hockeylag WIN 2
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag SEG 1
Hockeylag HIK 6
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag STR 3
Hockeylag VHF 2
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag KAIF 4
Hockeylag BOD 2
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag PIT 2
Hockeylag KAL 3
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag ÖRN 2
Hockeylag ÖIK 8
Fri 29 Oct 19:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag LIN -
Fri 29 Oct 19:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag VIM -
Fri 29 Oct 19:00
Hockeylag VIS -
Hockeylag VIK -
Sat 30 Oct 15:00
Hockeylag HHHC -
Hockeylag TRA -
Sat 30 Oct 16:00
Hockeylag KÖP -
Hockeylag SKÖ -
Sat 30 Oct 16:00
Hockeylag KAL -
Hockeylag ÖRN -
Sat 30 Oct 16:00
Hockeylag ÖIK -
Hockeylag KAIF -
Sat 30 Oct 16:00
Hockeylag KIF -
Hockeylag TSK -
Sat 30 Oct 16:00
Hockeylag SUN -
Hockeylag BOD -
Sat 30 Oct 17:00
Hockeylag VHC -
Hockeylag PIT -

Avstämning med sportchef Calle Johansson

Idag är det exakt en månad sedan vi stämde av läget med Bois sportchef Calle Johansson senast, och det har hänt en hel del med lagbygget sedan dess. Ännu saknas det dock ett antal namn och hemsidan ringde upp Calle för att höra hur det går med lagbygget.

Sedan vi pratades vid har du presenterat tre nyförvärv, vad kan du berätta om dom?

– Om vi börjar med Isak Olsson så känns det fantastiskt gött att få in en så pass skicklig och duktig målvakt. En lokal kille som ville flytta hem igen. Han har väldigt bra fysvärden och kommer bli en stor tillgång.

– Jesper Broeng sedan är en av ettans bästa offensiva backar som vi lyckats knyta till oss. Det kommer bli roligt att se honom i vinter. Han har väldigt vacker skridskoåkning och är väldigt skicklig med pucken, det känns bra att knyta till oss honom.

– Till sist så har vi Mikael Hansson, en spelare som kommit mer och mer och vuxit in i seniorhockeyn och gjorde en väldigt bra säsong förra säsongen. Men vi hoppas att han kan lyfta ännu mer hos oss och att han ska bli en kille som kan driva det här gänget. Det är en skicklig tvåvägscenter som vi hoppas ska leda en producerande kedja, vi tror att han kan bli en toppcenter i ettan.

Du har också gjort klart med tränartrion…

– Ja det är kul att tränartrion är klar, det känns fantastiskt bra, det är ändå kärnan i lagbygget. Att ha ledare och specialtränare klara som gör att vi kommer vara slagkraftiga nog för att nå en ny kvalserie även nästa år känns väldigt bra.

Var förhandlingarna tuffa?

– Nej vi vet var vi har varandra., men det är ett livspussel med arbetsgivare man måste kolla av med, sånt kan ta lite tid.

Du har också gjort ett antal förlängningar, den kanske mest anmärkningsvärda är att du fick kvar Adam Samuelsson, den väldige backen som anslöt från USA vid jul förra säsongen.

– Ja det var jättekul att vi fick ha kvar honom. Det är en väldigt lovade spelare som vi hoppas kommer blomma ut ordentligt i vinter. En stor och stark back, en riktig publikspelare som är häftig att se på. Han har en riktigt tuff spelstil och det gillar jag, det är en ynnest att få ha honom laget. Störst, starkast och tuffast.

Det blir inte dyrt att plocka in en amerikan?

– Adam har ett svenskt medborgarskap så det blir inga extra kostnader för transfer, men precis som alla spelare i Bois så har han en ersättning, Men han är inte dyrare än någon annan, utan han spelar här för att han trivs i klubben och med tränarna, inte för pengarna.

Vad är det för spelare ni nu saknar, och hur många?

– Det är spetsarna som vi ska ha in, de som är tänkta för mer offensiva uppdrag. Vi ska ha in en målvakt, en back och fyra forwards.

Om jag räknar rätt så innebär det att du har ett par forwards klara som du inte släppt ännu. Du har sagt att du vill ha 13 och endast sju är på kontrakt…

– Ja jag har två till som jag sitter på, men som vi släpper dom inom kort.

Hur går sökandet till för de som återstår, är det specifika namn eller mer brett?

– Vi jobbar brett, men vi har ett par namn vi jobbar intensivt med som vi tror kan göra skillnaden. Vi hoppas på något klart i början på veckan som kommer redan. På måndag hoppas jag också få klart med hur mycket som kommer krävas för att locka hit en av spetsarna. Sedan jobbar vi på ett par namn till, vi vet vad som ska in och väntar in rätt namn.

Då antar jag att det kommer att krävas pengar, ett sätt för att få in detta är initiativet supporterspelaren. Hur går insamlingen?

– Det har ramlat in ungefär 26000 kronor hittills. Det är fina pengar som folk skänkt för att se ännu bättre hockey i vinter, och tanken är att de som skänkt ska märka att de gör skillnad. Beroende på vad vi får in så kommer det dock krävas mer, även om jag tycker det är fantastiskt att folk skänkt så mycket utan att veta något namn utan mest fått lita på mitt ord att det blir något bra.

Du har tidigare sagt att du gärna ser en fortsättning med Joonas Alanne. Är han fortfarande aktuell?

– Ja och jag hoppas komma en bra bit de närmaste dagarna med vad som krävs för att han ska komma hit och sedan får vi se om det går att lösa. Sedan finns det fler namn som vi tittar på, men Joonas är drömmen, det hade varit otroligt kul att få hit honom. Som jag ser det är det ett gränsfall om vi haft någon så bra spelare i Mariehus arena på många år. Han är otroligt professionell och skicklig, så han hade varit en dröm att kunna signa.

På backplatsen hoppas många på Tobias Aronson?

– En sådan back är så pass skicklig att han har ögon på sig givetvis, han skulle kunna spela i allsvenskan. Men vi är ett alternativ för honom, även om jag så klart får ha ögonen öppna för andra alternativ. Ytterst är det är ju upp till honom, men jag hoppas på att få klarhet i veckan.

På målvaktsposten har Tobias Sandberg varit orubbad förstemålvakt i tre säsonger. Blir det en fjärde?

– Han är aktuell i högsta grad, jag hoppas kunna lämna någon form av besked om honom i nästa vecka. Han har haft lite andra anbud, men jag hoppas att han fortsätter.

Om vi kikar spelare in så vet vi att Markus ”Pajen” Persson inte fortsätter i Borlänge, en spelare som Andreas Appelgren har ett gott öga till och som också varit i Boiströjan i två korta sejourer. Är han aktuell?

– Markus sitter med nybyggt hus och familj i Dalarna och är 32 år , det skulle nog krävas något extra för att få se honom spela hockeyettan. Men Andreas har en bra dialog med honom där och har bra koll på hur Markus tänker, men i nuläget är det inte aktuellt.

Var letar ni spelare annars, är det toppspelare i ettan och botten allsvenskan som gäller?

– Vi tittar på båda dom men också på importer, både från Nordamerika och i Europa. Vi vill få in ett par skickliga forwards till, var dom kommer ifrån spelar ingen roll.

Tidigare säsonger har det varit svenskt för hela slanten inför säsongerna. Det låter som att du breddat sökområde?

– Även om jag hållit på några år nu är jag ändå rätt färsk som sportchef och tidigare har det varit mycket svenskt. Men nu med succévärvningarna av Joonas och Adam så har jag fått nyttig erfarenhet och har lärt mig att det inte är så krångligt. Då breddar man sitt område att ta in spelare. Så jag är mindre rädd nu än tidigare för att leta efter såna lösningar.

Till sist: Har du en tidsplan för när lagbygget är klart?

– Jag satte maj från start, man är ofta optimistisk med hur snabbt det ska gå att lösa alla saker i början. Men jag är nöjd med hur det gått, vi vet hur lagbygget ska se ut, så vi är klara med bygget i huvudet och sedan gäller det bara att de ska lösa sig med de sista spelarna. Vi kommer ha minst 2-3 nya spelare att presentera nästa vecka, spelare som ska bli roliga att presentera.

Av Krister Holm