Fredrik Meurling – målvaktstränare i ungdomsverksamheten

Fredrik Meurling är 22 år gammal och kommer att ta över som målvaktsansvarig för Huddinges ungdomslag u9-u16 nästa säsong. Att vi har en målvaktsansvarig är för att skapa en bättre kultur kring målvakterna och deras träning. Fredrik har själv spelat i Huddinge från skridskoskolan vid femårsåldern hela vägen upp till a-laget där det blev en säsong innan han fick möjligheten att flytta till USA. I USA spelade Fredrik ett år juniorhockey utanför Detroit innan plocken fick läggas på hyllan på grund av skadeproblem. Utöver det egna spelandet har Fredrik även spenderat förra säsongen i Huddinge som målvaktstränare och jobbat på många tidigare academycamper under sin tid som tränare.

– Jag är extremt glad och peppad över att vara tillbaka i klubben som hjärtat slår starkast för och jag kommer att göra mitt yttersta för att skapa den kultur som vi bör och vill ha runt målvakter, säger Fredrik och tillägger:
– Utöver själva tränandet i lagen är tanken att vi kommer att starta upp målvaktscamper och utbilda våra egna tränare inom u9-u16-leden för att målvakterna ska ha någon med kunskap vid nästan varje träningstillfälle.