Arto Miettinen blir nya huvudtränare för a-laget

Det hade ryktats en tid att det skulle bli Arto Miettinen som skulle ta över tränarrollen i a-laget och under gårdagens årsmöte kunde vi också meddela att så blev fallet.

Efter en lång och mycket noggrann rekryteringsprocess har nu äntligen den nya huvudtränaren blivit klar. Arto Miettinen är den som kommer att styra laget under de kommande två säsongerna, det stod klart efter att han presenterats under gårdagens årsmöte på Statt i Tranås.

Arto kommer närmast från ett arbete som huvudtränare för Malmö Redhawks J20-lag och dessförinnan agerade han bl.a. assisterande tränare i Karlskrona HK i Hockeyallsvenskan under två säsonger.

Uppdraget i TAIF blir Artos första som huvudtränare för ett seniorlag, vilket han ser som en kul och spännande utmaning.

– Jag fastnade för att de var så noggranna i hur allt ska vara. Jag tror att jag var på tre eller fyra intervjuer innan vi funderade på var sitt håll. Jag förstår att man vill känna sig för och inte ta några snabba beslut efter en sådan säsong. Jag fick känslan att jag vill vara här och att de vill ha mig här, säger Arto till Tranås Tidning.

Även klubbchef Stefan Fransson är mycket nöjd med valet av Arto. Det har varit en lång och intensiv process som pågått ända sedan Hockeyettankontraktet säkrades i början av april. Det har funnits ett antal namn att välja mellan, bland annat Phil Horsky (Vimmerby) och Jonas Holmström (HV71) men valet föll slutligen på Arto.

– Det känns helt rätt med Arto! Det var honom jag fick bäst magkänsla av och han har även precis det vi letat efter. Han vill verkligen göra det här och sätta sin prägel på laget men är också tydlig med att han vill involvera de andra i ledarstaben på ett bra sätt. Han är även mycket bra på individnivå och att se varje enskild spelares behov, säger Stefan.

Klubbchef Stefan Fransson och ordförande Peter Josefsson är båda mycket nöjda med rekryteringen.

Vill sätta en tydlig spelplan

Arto pekar på vikten i att ha en tydlig spelplan och vill gärna bygga spelet bakifrån. Med en bra defensiv skapas också grunden till en bra offensiv. Han vill spela ett spel med mycket skridskoåkning och hårt arbete.

– Det kan låta jättetråkigt, men jag vet av erfarenhet hur viktigt det är. Har du inget stabilt försvarsspel så blir det heller ingen kraft i offensiven, säger Arto.

Arto kontrakt är skrivet på två år och vi hälsar honom varmt välkommen till Tranås!