Andreas Pausson, 45, lirar vidare. Foto: Vallentuna Hockey Facebook

Andreas Paulsson, 45, fortsätter: ”Jag var inte riktigt färdig än…”

Trodde ni Andreas Paulsson, 45, skulle lägga av nu? 

Haha!

Hockeylegendaren fortsätter, såklart, spela sin älskade hockey.

– Jag kände helt enkelt att jag inte kunde sluta. Jag var inte riktigt färdig än, säger han. 

BEST OF 20/21 – coola mål, häftiga räddningar och annat hockeygodis. Missa inget på vårt Instagram-konto!

 

Andreas Paulsson – med nästan osannolika tio säsonger i Hockeyettan och lika många i Hockeyallsvenskan och över 1000 matcher (!) som senior – fick inte plats i Vallentunas lagbygge inför kommande säsong.

Det blev fem raka säsonger i ligan med Vallentuna.

– Jag har full respekt för det, de måste börja bygga nytt och genomföra en generationsväxling så det är absolut inga hard feelings där, säger Paulsson.

Han lägger till snabbt:

– …men det var ett jäkla trist avslut i Vallentuna. Jag och ett par spelare till fick corona precis när vi skulle gå in i play in mot Piteå så jag missade de matcherna. Besegrad av corona det sista som händer, det var f-n inte kul…

Men nej, det var inte det sista vi får se av Andreas Paulsson.

Han har bestämt sig för att spela för Sollentuna, som rasade ned i divison två i våras.

Var det nära att du skulle lägga av?

– Ska jag svara ärligt? Nej. Jag kände ganska snabbt efter säsongen att jag ville spela vidare, att jag inte var färdigt, att jag hade mer att ge. 22 poäng, en halvdassig säsong för mig och till slut knäckt av en sjukdom, nä, så ville jag inte sluta. Jag får skjuta upp pensioneringen helt enkelt.

Han hade konkreta förslag från en handfull klubbar i tvåan, men valde till slut Sollentuna.

– Jag har sju minuter till hallen från jobbet och hockeytvåan spelar tisdagar och fredagar och de har ambitioner att gå upp i ettan igen. Det var mycket som stämde in, säger han.

Men du har inte mycket kvar att bevisa egentligen?

– Kanske det. Men det var länge sen jag spelade i tvåan, det ska bli kul att gå ned en serie och se om det går bättre där, haha.

Andreas Paulsson har totalt gjort 372 poäng på 344 seriematcher i Hockeyettan.

Text: PeO Larsson

KALLA FAKTA OM VETERAN-FORWARDEN

Namn: Andreas Paulsson.  Ålder: 45. Familj: Sambo Mia (42 år), barnen Lukas (21 år) Felicia (16år) samt katterna Zeb och Dexter. Bor:Lägenhet i  Upplands Väsby.  Klubbar: Väsby (92-97), Arlanda (97-99), Hammarby (99-2004), Skellefteå (2004-06), Väsby (2006-08), Almtuna (2008-11), Väsby (2011-16), Vallentuna (2016-21), Sollentuna (21-)

 

INTERVJU: Möt ishockeyns stålman Andreas Paulsson