HC Dalen värvar Alex Ek

HC Dalen har gjort klart med forwarden Alex Ek från Visby/Roma HK “I Alex får vi en allroundspelare som är lika bra i det defensiva som i det offensiva spelet samt en bra tekare”, säger Pelle Gustafsson, tränare och sportchef i HC Dalen. 

 

HC Dalen har gjort klart med Alex Ek som ansluter från Visby/Roma HK där det blev sju poäng på 19 spelade matcher. Tidigare under säsongen representerade han Vallentuna Hockey där han stod för 27 poäng på 22 spelade matcher. Innan dess gjorde han tre säsonger i Nybro Vikings och stod för hela 74 poäng på 104 spelade matcher, så det är en spelare med näsa för poäng som nu ansluter till HC Dalen.

-Alex är exakt den spelare vi letat efter och han passar perfekt in på de områden vi önskat fylla. Han är en spelare som är lika bra offensivt som defensivt och en bra tekare. Ser man till de senaste säsongerna så har han dessutom öst i poäng och det hoppas vi såklart att han fortsätter göra hos oss framöver, säger Pelle Gustafsson.

Alex sköter större delen av sommarträningen hemifrån men ser fram emot flytten ner till Jönköping och att få bekanta sig med sin nya omgivning.

-Det ska bli väldigt kul att få flytta ner till Jönköping om några veckor, men redan nästa vecka så är tanken att komma ner och kolla ut en lägenhet. Att valet föll på HC Dalen berodde framförallt på tre saker som jag på förhand bestämt mig för. Jag vill bo i en stad och inte i en by eller liten håla. Sen vilka tränare klubben har och slutligen vilket spelsystem laget vill spela, offensivt spelförande lag. Det blev check på alla tre punkter och då var valet inte speciellt svårt att ta. Om jag ska beskriva mig själv som spelare är jag en tvåvägsforward med både offensiva samt defensiva styrkor och ett bra skott.

Kontraktet med Alex Ek gäller i ett år.

FAKTA / EK
Född: 961018
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd / vikt: 188 cm / 93 kg

Tidigare klubbar: IFK Täby HC, Nacka HK, Huddinge IK, Idaho Jr. Steelheads, Nybro Vikings IF, Vallentuna Hockey, Visby/Roma HK

Piotr Arvidsson
HC Dalen