Fabian Alm Westing (t h) har förlängt, Anton Gustafsson (mitten) är ett tungt nyförvärv – men hur blir det med veteranen Jonas Lindström?

Så kunde Sundsvall landa drömvärvningen

Han är ett av ligans absolut tyngsta nyförvärv.

Men Anton Gustafsson – med erfarenhet från SHL, HockeyAllsvenskan och proffsspel i Schweiz – vet också vad det betyder att kliva ned i Hockeyettan.

– Jag är fullt medveten om att jag, om man säger så, har gett upp min professionella hockeykarriär. 

BEST OF 20/21 – coola mål, häftiga räddningar och annat hockeygodis. Missa inget på vårt Instagram-konto!

 

Sundsvall Hockey landade en mini-bomb förra veckan.

Då presenterade de Anton Gustafsson, 31, som närmast kommer från proffsspel i Schweiz.

Gustafsson – son till legendaren Bengt-Åke Gustafsson, det vet ni säkert – berättar själv i en längre intervju med Sundsvall Tidning hur han blev en av seriens största profilvärvningar.

Och kanske ska Sundsvall tacka frugan för att de lyckades landa centerveteranen. 

– Familjen ville flytta hem efter många år utomlands och vi hamnade i Sundsvall där frun är ifrån. Jag kände också att jag var lite mätt på hockeyn i allmänhet, framför allt proffshockeyn. Så vi åkte hem och tänkte att vi tar det som det kommer. Så hörde Sundsvall Hockey av sig med en väldigt intressant ide. Då tänkte jag att jag hoppar på. Jag tror att jag kan bidra en hel del med rutin och spelskicklighet, säger han till ST.

Han gillar Sundvalls långtidsplan att utveckla unga spelare — men är också medveten om att det är ett rätt kraftigt personligt steg nedåt i karriären.

– Jag är fullt medveten om att jag, om man säger så, har gett upp min professionella hockeykarriär. Och det är väl kanske planen också, för annars hade jag inte valt det här. 

***

Sundsvall Hockeys trupp börjar alltså ta form.

Men i den finns fortfarande ingen Jonas Lindström.

34-årige veteranen, lagkapten i fjol och med över 500 matcher i ligan, har än så länge inte förlängt kontraktet.

– Vi för en dialog med honom, det har vi gjort sedan säsongen slutade. Vi hoppas naturligtvis att han ska fortsätta spela. Han är nyttig för laget både som person och som spelare med ledaregenskaperna han har. Jonas ville känna sig för ordentligt innan han bestämmer sig om motivationen finns att satsa ett år till, säger sportkommitténs Pär Nilsson till Sundsvall Tidning.

Sundsvall har just nu 16 spelare på kontrakt, två målvakter och 14 utespelare.

SUNDSVALL TRUPP  JUST NU:

Målvakter:

Viktor Rönnqvist, Christof von Burg 

Backar:

Johan Bengtson, Marcus Byström (NY), Pontus Englund (NY), Hugo Niemi (NY), Tom Olsson (NY)

Forwards:

Fabian Alm Westing, Isak Andersson, Robin Byström, Anton Gustafsson (NY), Emil Lindqvist, Jakob Lundberg, Filip Sjöberg, Simon Sjöberg, Mathias Wikudd (NY)

Premiäromgången i Hockeyettan – här är de första matcherna i alla FYRA serierna