Truppnytt 21/22: Lettisk landslagsman och mästare ansluter

Vi värvar den lettiske landslagsspelaren Emils Ezitis! Han kommer ursprungligen från Riga i Lettland och har spelat i NAHL för Kenai River Brown Bears och i NCDC för Northern Cyclones. Senast kommer den snart 23-årige forwarden från Lettlands högsta liga där han representerade Olimp Riga, som även blev mästare nu i våras. Den senaste säsongen har han även spelat tre landskamper med Lettland. Han står även noterad för 29 juniorlandskamper där han bland annat spelat U18-VM säsongen 2015/2016.

What are your thoughts on coming to Sweden and Strömsbro to play hockey?
– Im very excited to join the team. I have played against teams from Sweden and I have always liked their style of game. So I think it’s going to be fun. Can’t wait to meet the team and fans!

How would you describe yourself as a player?
– I think I would describe myself as a player who plays 200 foot game and is not afraid to get in 1 on 1 battles.

You have experience from playing hockey in USA and this past season you became a Latvian champion. How would sum up your career so far?
– I played junior hockey in USA and after that I came back to Latvia. For the last two seasons I have played in my hometown and past season we won the championship. It was a good stepping stone to develop as a player.

What are your expectations on the upcoming season?
– I have the highest expectations for the upcoming season!

Såhär kommenterar sportchef Johan “Gnidan” Wennberg det senaste nyförvärvet:
“Emils är en spelare som går rakt på mål och gör allt för att vinna hockeymatcher. Han kommer från den högsta ligan i Lettland och där vann han lagets interna poängliga. En proffsig spelare rakt igenom som kommer bli en attraktion på Testebo i vinter!”