Trotjänaren tackar för sig – lägger skridskorna på hyllan

Det blev på pricken 10 säsonger och totalt 250 matcher i moderklubben för Enköpingsbacken Fredrik Lundin. Nu bryter 27-åringen det kontrakt som skrevs ifjol och som gällde även över kommande säsong för att istället satsa på den civila karriären.

Det är naturligtvis en spelare med stort hjärta för moderklubben som nu sätter punkt för sin hockeykarriär. Tio raka säsonger och alltså på pricken 250 spelade matcher i Enköpings SK i ATG Hockeyettan blev hans slutliga statistik.

Nu väntar en ny tjänst i den civila karriären, en tjänst som blir svår att kombinera med hockeyspel på så här hög nivå.

— Supertråkigt att Fredrik inte kan spela hockey med oss i vinter. Det är en fin kille med ett enormt ESK-hjärta och en härlig karaktär som jag gärna hade haft kvar i laget, säger ESK:s sportchef Alexander Edstein.

— Samtidigt gläds jag med honom att han nu fått en ny tjänst som ger honom en möjlighet att avancera i sin civila karriär, fortsätter Alexander.

Karriärens sista match gav förövrigt en hel del rubriker då han, i sin jubileumsmatch, åkte ambulans från arenan sedan han brutit skenbenet i Allettanmötet hemma mot Borlänge.

Stort tack för din insats i grönsvart genom åren, Fredrik!

 

Foto: Håkan Hagman