Skellefteågrabb ansluter till Enköping

Enköping värvar norrlänningen Liam Nilsson från hockeyettankonkurrenten Mariestad. Den 21-årige forwarden har skrivit på ett ettårskontrakt med sin nya klubb. Samtidigt kan klubben meddela att en egenfostrad spelare tyvärr väljer att sluta med hockey.

Förra säsongen var unge Liam Nilssons första i hockeyettan och i Mariestadströjan presterade han totalt 21 poäng på 45 matcher. Dessförinnan var han ett år i Malmös J20-organisation där han även blev uppkallad till A-laget för match mot Växjö i SHL vid ett tillfälle.

Men det är från Skellefteå som Liam är bördig och det är också där han har

sin hockeykarriär i övrigt. I Skellefteås juniorlag spelade han också ibland ihop med jämnårige ESK-bekantingen Jonatan Berggren.

Genom hela juniorkarriären har han producerat poäng på löpande band och snittar på upp mot en poäng per match på högsta juniornivå både i J18 (med Skellefteå) och J20 (med både Skellefteå och Malmö).

Nu ska karriären ta ny fart i Enköping i ATG Hockeyettan Östra. Sportchefen Alexander Edstein är mycket glad över sin nya spelare:

— Det är en skicklig center med bra blick för spelet. Bra med puck på små ytor och kan sätta upp medspelare i bra lägen, han kommer att lyfta vår offensiv. Jag har haft koll på honom sedan vi mötte Mariestad förra säsongen och jag har fått bra referenser så det känns jättebra att han kommer till oss.

Här kan du se ESK:s lagbygge säsongen 2021/22 >>

 

Alex slutar med hockey

Samtidigt kan ESK Hockey meddela att den egna talangen Alexander Starck tyvärr väljer att sluta med hockey och lämnar således laget. Facit på två säsonger i moderklubbens tröja blev 66 matcher och till det kan läggas två matcher med Almtuna i Hockeyallsvenskan.