KHL-meriterad finsk forward ansluter

I samarbete med Glenn Larssons Bygg kan vi idag presentera ytterligare en spännande värvning till lagbygget. Forwarden Miro Mäkinen är klar för Tranås AIF.

25-årige Miro Mäkinen hämtas precis som Niko Kivelä närmast från den finska Liiga-klubben Ässät. Där har han under 73 matcher producerat elva poäng. Miro Mäkinen har också erfarenhet från spel i KHL, där han står noterad för två poäng på tio matcher med Jokerit.

Under hela sin juniortid (U16-U20) har Miro Mäkinen representerat Finland på landslagsnivå, där två J-VM på U17 och U-18-nivå sticker ut lite extra.

Det är alltså en rutinerad spetsspelare som väljer spel i Tranås AIF kommande säsong, något vi är mycket glada för.

– Miro Mäkinen är en målfarlig och spelskicklig forward som tidigare spelat med Kivelä. Han kan spela både center och forward, men kommer vara forward hos oss. Med sin rutin från Liiga och vilja att fortsätta utvecklas så kommer Miro bidra med spetsegenskaper både offensivt och defensivt, säger klubbchef Stefan Fransson.

Varmt välkommen till TAIF och Tranås, Miro!