Rasmus Sörgardt förlänger

Den rejäla och stadiga backklippan och tillika egna produkten Rasmus Sörgardt förlänger glädjande kontraktet med Väsby Hockey. Rasmus kom tillbaka från Hockeyallsvenskan efter en och en halv säsong i Tingsryds AIF redan inför fjolårssäsongen men fick ju en säsong till på nivån den gångna säsongen då han stod för en ännu en stabil säsong.

 

Totalt sett har Rasmus gjort etthundra Allsvenska matcher samt ytterligare fem i allsvenskt kvalspel och på dessa har Rasmus stått för fina tjugoen poäng och där till med klart godkända resultat även i plus-minus statistiken. I Hockeyettan har Rasmus gjort etthundrafemtioåtta matcher och på den nivån har hans offensiva färdigheter kommit fram än mer då han under dessa snittat fina en halv poäng per match.

 

Rasmus är fin en kulturbärare för såväl klubben som för truppen och det känns härligt att vi får se Sörgardt ännu en säsong i moderklubben.

 

Sportchef Tom Tärnström om Rasmus förlängning av kontraktet.

 

-Vi är väldigt glada att Rasmus väljer att fortsätta i sin moderklubb trots degraderingen. Rasmus har haft flertalet möjligheter att röra på sig men vill vara med på denna resa tillbaka mot Hockeyallsvenskan vilket vi är otroligt stolta över.

 

Vid pennan

Krister Holmgren

 

Foto: Frilansfotograferna