Poängspruta klar för Väsby

Vi säger varmt välkommen till Victor Andersson som är klar för Väsby Hockey. Victor Andersson som under våren fyllt trettio år har hunnit med en hel del under mer än ett decennium som seniorspelare.

 

Victor är fostrad i Haninge och gjorde debut i seniorsammanhang för dem redan säsongen 2008/2009. Därefter spelade han juniorhockey i AIK innan han åter vände hemåt till moderklubben och slog igenom ordentligt på seniornivå säsongen 2011/2012.

 

Därefter tog spel i Huddinge vid och där blev Victor ett riktigt aktat namn. Poängen vräktes in och det gjorde att Södertälje SK till slut upptäckte stjärnskottet och tog med honom t

ill Hockeyallsvenskan. Där spelade Victor i tre raka säsonger och blev en uppskattad spelare där han framför allt bidrog med energi och en härlig vinnarmentalitet.

 

Efter tre säsonger i Hockeyallsvenskan vände han därefter tillbaka till Huddinge och slog då till med nytt personbästa rent poängmässigt. Fyrtioåtta poäng på fyrtio matcher blev facit och därefter lockades han inför fjolårssäsongen över till våra grannar i öst, Vallentuna där poängproduktionen fortsatte i samma anda. Almtuna IS noterade succén och lockade därefter över Victor strax innan transferfönstret stängde och han avslutade säsongen i Hockeyallsvenskan där han återigen bevisade att nivån fanns kvar i kroppen. Sju inspelade poäng på säsongens sista elva matcher blev facit i Almtuna och ska bli spännande att följa denna riviga och luriga forward i Väsbys tröjan kommande säsong.

 

Sportchef Tom Tärnström om Victors intåg till truppen.

 

-Viktor är en spelare som alltid levererat på denna nivå och även högre än så. Han är rivig i sitt spel samtidigt som han besitter en stor spelskicklighet och ett bra skott. Han är en av de spelare som vi haft svårast att hantera tidigare i Hockeyettan så det känns skönt att ha honom på vår sida.

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren

 

Foto: Swe Press Photo