Poängmakaren ”Wasse” är tillbaka i Väsby

Varmt välkommen tillbaka till Väsby Hockey säger vi till Carl Wassenius som för två säsonger var inlånad till oss i Väsby från AIK under fem matcher. Nu anländer han från just AIK men det var en förening han faktiskt inte alls spelade för den gångna säsongen.

 

Säsongen inleddes nämligen med en utlåning till Norge och spel i högsta ligan med laget Grüner. När han väl kom tillbaka till Sverige avslutade han säsongen hos vår trätobroder Vallentuna där han smällde in nio poäng i säsongens sex sista matcher.

 

Att producera poäng är annars något som sticker ut när man granskar Carls hockey-CV. Han piskade in poäng i J18 när han spelade för AIK och fortsatte i samma anda när det blev spel i Superelit. Snittet är mer än en poäng per match och det är framför allt hans offensiva spel som kännetecknar Carl. Något som ju märktes tydligt när han var inlånad hos oss för drygt två säsonger sedan.

 

Carl är storväxt, 189 centimeter lång och 91 kilo tung och har en bra räckvidd och är duktig på att hålla undan sina motståndare. Spelsinnet är klipskt och skottet vasst och det ska bli ett sant nöje att skåda Carl ”Wasse” Wassenius i Väsbytröjan säsong 2021/2022.

 

Sportchef Tom Tärnström om Carls ankomst till truppen.

 

Wasse har vi haft hos oss tidigare på lån och känner väl både som hockeyspelare men också som person. Han är en offensiv, kreativ forward som i seniorsammanhang i AIK inte fått den rollen som han bör ha för att visa sig från sin bästa sida. Därför känns det helt rätt att för honom att ta klivet ned i Hockeyettan och Väsby för att få den rollen han är ämnad för, jag ser inget annat än att han kommer leverera duktigt med poäng.

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren

 

Foto: Erik Sandin