Elias Lindström klar för Väsby

Väsby fortsätter att fylla på leden med allsvenskt meriterade spelare och nu hälsar vi varmt välkommen till Elias Lindström som närmast anländer från allsvenska AIK.

 

Elias Lindström är en stor och stark högerfattad center/forward som tillbringat de två senaste säsongerna i Hockeyallsvenskan med AIK. Totalt sett har han spelat närmare etthundra matcher på nivån och det som framför allt kännetecknat honom där har varit ett hårt arbete i kombination med tuff fysik. De nittiotre kilona fördelat över 189 centimeter långa Elias har helt enkelt känts i närkamperna för motståndarna.

 

Tjugoettåriga Elias är annars uppväxt i Norrort, har Enebybergs IF som moderklubb och spelade ungdomshockey i SDE innan han redan som junior tog klivet över till AIK.

 

Sportchef Tom Tärnström om Elias påskrift med klubben.

 

-Elias är en stor, stark och smart center som tar stort ansvar över hela banan. I AIK har han varit ett stående inslag i deras line up under två säsonger vilket såklart tyder på stor kvalitet att slå sig in i ett sådant lag på den nivån. Han var också lagets andra bästa tekare samt den forward som vann flest dueller föregående säsong. Vi ser dock också att han har även andra kvaliteter i sig på Hockeyettan-nivå så förutom det gedigna arbetet tror vi oss också kunna få ut mer offensivt av Elias än vad han fått utrymme för i AIK.

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren

 

Foto: Johan Dali – Frilansfotograferna