Calle Åsell kommer hem igen

Calle Åsell är glädjande nog tillbaka i moderklubben och det känns verkligen otroligt kul att denna Väsbyprofil väljer att ta nya tag i Väsbytröjan igen.

 

Senast han var i Väsby var säsongen 2016/2017 då han gjorde succé i Allettan vilket då gav honom en biljett tillbaka till Hockeyallsvenskan igen. Det är en nivå som Calle därefter legat stadig på och där toppsäsongen kom 19/20 då Calle i Almtuna IS stod för 23 poäng på 52 matcher och därtill blev vald till säsongens supporterspelare av AIS supporterskara. Inte oväntat då Calle har en spelstil som tilltalar eftersom han alltid ger järnet i varje minsta byte och ofta tar raka vägen in på mål där han även är väldigt oöm.

 

Totalt sett består Calles seniorkarriär av 18 SHL matcher, 279 matcher i Hockeyallsvenskan inklusive kval samt totalt 35 matcher i Hockeyettan varav 33 av dessa i Väsbytröjan. Det är en riktigt fin meritlista och Calle kommer att kunna bidra rikligt såväl på som utanför isen och kommer därav under säsongen att mantla rollen som lagkapten.

 

Sportchef Tom Tärnström om Calles återkomst till Väsby.

 

Det känns fantastisk kul för hela klubben att äntligen få hem Calle! Vi har haft dialog under flera år men han har gått så pass bra i Hockeyallsvenskan att det inte riktigt varit läge. Calle hade tyvärr redan skrivit på för Almtuna förra säsongen när vi själva fick besked om spel i den serien, men nu vill han försöka bidra själv till att ta oss tillbaka och få uppleva drömmen att representera Vilda Väsby i Hockeyallsvenskan. Han kommer förutom sitt spel bidra med mycket utanför isen där jag ser honom som en självklar ledare i denna trupp och därför kommer han redan från start också att bära kaptensbindeln.

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren

 

Foto: Bildbyrån