Alexander Ytterberg Percudani blir ny Sportchef Elit i Huddinge Hockey

Huddinge Hockeys styrelse har utsett Alexander Ytterberg Percudani till ny sportchef för klubbens elitverksamhet som omfattar A-laget, J20, J18 och U16. Alexander har assisterat Darryl Finnell som sportchef under ett par års tid inom olika ansvarsområden.

Alexander har en gedigen hockeybakgrund, han spelade ishockey i Huddinge och har tillhört ungdom, junior och A-lag i föreningen som spelare. Efter sin aktiva karriär har Alexander varit huvudtränare för Huddinges J18, coachat U15/U16 och genomgått ett flertal av Svenska Ishockeyförbundets tränarutbildningar.

I det civila är Alexander HR-specialist med en kandidatexamen som Personalvetare, huvudämne sociologi med inriktning management. Han är idag HR-ansvarig på B3Personal där han har ett övergripande personalansvar för ca 40 konsulter samt rekryteringspersonal på kontoret. Han har också arbetat med ledarskapsutveckling och kommunikation.

– I Alexander får vi en unik kombination av två kompetens- och erfarenhetsområden som är mycket viktiga för rollen som sportchef i Huddinge Hockey. Alexander har byggt upp ett brett kontaktnät inom hockeyn, känner till spelarmarknaden mycket väl, inte minst när det gäller juniorer och yngre seniorer som vill utvecklas och som är huvudfokus för vår rekrytering framöver. Han åtnjuter stort förtroende efter sina många år som aktiv i klubben och vi är mycket glada att han nu vill ta över huvudansvaret för vår elitutveckling, säger Stefan Bengtsson, ordförande i Huddinge Hockey.

Alexander tillträder rollen från och med den 1 september.

Mer information om Alexander Ytterberg Percudani finns på: https://www.eliteprospects.com/staff/20252/alexander-ytterberg