Truppnytt 21/22: Storväxt lettisk back klar för Rallarbo

Vi värvar 24-årige Gvido Jansons! Den 193 cm långe och 95 kg tunge backen har huserat i olika juniorligor i USA sedan säsongen 2013/2014. Senast kommer han från spel hos Arizona State University där han spenderat de tre senaste säsongerna. Han har också en del landskamper med Lettland på kontot där han representerat dem för U17, U18, U20 och seniorlandslaget. Varmt välkommen till Rallarbo, Gvido!

What are your thoughts on coming to Sweden and Strömsbro to play hockey?
– I am really happy that I got the oppurtunity to join the team! I believe it will be a great place for me to develop as a hockey player and as a person. Swedish hockey has always produced great hockey players and helping them to move on, so I believe Strömsbro will be a great place to start my professional career! Its nice to finally be close to home after spending 10 years in USA playing hockey and studying!

How would you describe yourself as a player?
– I would describe myself as a stay-at-home defenseman who can make plays on offense as well. I am good at joining rushes as well as having good gaps. I like to play physical games! I am a defenseman with a great first pass and a hard shot from the blue line!

What are your expectations on the upcoming season?
– My goals for the season are to win as many games as possible. We will be able to do this by having a good team cemetary and doing things the coach as from us. My personal goal is to be consistent in my first professional season and doing everything to help the team to be at the top of the standings!

Såhär säger sportchef Johan ”Gnidan” Wennberg om det senaste nyförvärvet:
”Efter ett tag av letande har jag hittat en stor stabil och bra back. Gvido kommer från högsta collageligan i USA där han skaffat sig tonvis med erfarenhet. Det känns riktigt spännande att han väljer Rallarbo detta år. Detta är exakt vad jag har letat efter!”