”Vi öppnar upp för publiken”

Till helgen drar försäsongen äntligen igång.

KIF möter Luleå J20 under på fredag 20.00 och lördag 16.00.

Och publik kommer att släppas in på matcherna.

 

Glöm ej: Stötta oss i insamlingen till Fansens Spelare! Swish: 123 193 72 00

 

Inte heller den här uppstarten av ishockeysäsongen kommer att som de brukar i dessa coronatider. Hemsidan ringde upp ordföranden Annika Thyni för att kolla läget inför helgens matcher, eftersom många av er där hemma undrar.

– Vi vill tillgodose fansens lust att se livehockey, så vi öppnar upp för publik, säger hon.

Det här är viktigt att tänka på inför fredagskvällens och lördagseftermiddagens matcher.

KIF kommer att fördela publiken jämnt på de båda sektionerna för att sprida ut folket så mycket det bara går.

Man kommer att ha insläpp på två ställen. Dels vid huvudingången och vid ena långsidan som vätter mot fotbollsplanen.

De båda sektionerna ska sedan inte beblandas med varandra under matchen. Man ska alltså hålla sig på sin sida av Lombia när man väl kommit in. Toaletter finns ju i anslutning till båda läktarna.

Någon kiosk kommer inte att vara öppen för att minimera riskerna för spridning. Istället kommer man att bjudas på kaffe vid entrén när man kommer in.

Det är frivillig entré som gäller. Man swishar så mycket som man vill när man kommer på besök. Swishnumret som gäller är samma nummer som går till Fansens Spelare-insamling.

Ett sällskap på upp till åtta personer får sitta intill varandra. Om du är ensam ber vi dig hålla en meters avstånd till övriga i Lombia. Och vi ber alla sällskap att hålla en meters avstånd till varandra.

KIF ser gärna att sällskapen samlas utanför entrén och går in tillsammans innan matchen.

Och självklart kommer du inte till Lombia om du är sjuk – oavsett om du är vaccinerad eller inte.

– Det är svårt att säga hur många som kommer att kunna komma in på arenan. Det kan bli så att vi känner att vi måste säga stopp efter ett tag. Vi respekterar de rekommendationer som vi har fått till oss och vi ber alla som kommer att ta sitt eget ansvar och göra det samma, säger Annika Thyni.

Helgens matcher är de enda träningsmatcherna som Kiruna IF har på hemmaplan innan de nya rekommendationerna från ishockeyförbundet kommer i september. Hur tillvaron runt matcherna kommer att se ut då återstår att se.

Kansliet har även fått in frågor om försäljningen av säsongskort. De är ännu inte upptryckta men i samband med helgens matcher kommer man att kunna köpa sin favoritplats inför den kommande säsongen. Sedan kommer man att kunna hämta ut korten när de är klara.

– När säsongen drar igång kommer de med säsongskort att ha förtur till matcherna om det skulle bli så att vi måste begränsa antalet personer i hallen, säger Annika Thyni.

Även det är alltså en fördel med att köpa ett årskort redan nu.

 

Mattias Heikki