Seger direkt i första träningsmatchen

Det blev seger direkt i första träningsmatchen. Efter en svag förstaperiod som slutade mållös så steppade Bois upp rejält i den andra och vann till slut med klara 5-2 mot Hanhals i kvällens match. Och det var flera av nyförvärven som visade väg, den dagsfärska nykomlingen Oliver Kandergård gjorde mål direkt.

Kön in till Mariehus arena ringlade redan lång en dryg timme innan matchstart, det var många som var nyfikna på var ett på många positioner nytt Mariestad Bois stod. Laget startade också rätt piggt de första minuterna innan utvisningarna började hagla och förryckte spelet. Det passade Hanhals bra och man stod upp riktigt bra i den första perioden och hade väl så många (läs få) målchanser som Bois. Bois bästa chanser var ett friläge där Jesper Lindén sköt utanför och ett skott mitt i skottsektorn av Adam Samuelsson (vars far, NHL-legendaren Ulf Samuelsson, var och såg på matchen) som dock en starkt spelande Isak Ragnevad kunde rädda. Hanhals hade ett identiskt läge som Lindén men Backmans avslut var tyvärr för Hanhals del också identiskt (utanför). En rätt tempofattig period med få passningar till rätt adress och där Hanhals var väl så bra slutar 0-0.

Den andra perioden inleds med nya utvisningar, Bois misslyckas dock att utnyttja sitt men Hanhals lyckas bättre. Sandberg gör en fin räddning på ett direktskott men lyckas inte hålla andra returen utanför kassen och 0-1 var ett faktum efter 6.19. Men bara 30 sekunder senare så var det kvitterat. Ett flygande anfall där dagens nyförvärv Oliver Kandergård och Philip Norberg stod för förarbetet avslutades av try out-spelaren Nicklas Rintamäki till 1-1. Och helt plötsligt lossnade spelet ordentligt för hemmalaget som stod för flera fina anfall med fler passningar i rad än man sett på hela första perioden. 2-1 kommer som ett brev på posten. Nya backen Jesper Broeng vinner puck och chippar fram pucken längs med sargen till Herman Lundin som får ett halvt friläge från kanten som han förvaltar på bästa sätt på Ragnevads klubbsida, tid 8,54. Och inte tog det slut där. Bois fortsätter att prestera fin anfallshockey och när Nicklas Rintamäki hittar framstormande Oliver Kandergård med en fin passning så utnyttjar Forshagavärvningen läget på bästa sätt med ett skott förbi en skymmande Hanhalsspelare och rätt upp i krysset till 3-1. Hanhals försökte så långt bjuda upp till spel, men efter det målet så hade man svårt att lyfta upp spelet och det var betydligt närmare en utökad ledning än en reducering, men perioden slutar 3-1.

Till den tredje perioden hade dock Hanhals repat mod och man lyckas också hitta en reducering till 3-2. Det är Albin Storm som trots idog uppvaktning lyckas komma till avslut i dålig vinkel, men skottet överraskade en annars storspelande Tobias Sandberg i Boiskassen som annars borde ha tagit skottet. Men Bois etablerar snabbt anfallsspel igen och efter ett lite längre anfall så skjuter Ludvig Collberg från blå och Albin Kedbrant står perfekt framför kassen och kan styra in pucken förbi en chanslös Ragnevad. En som var väldigt duktig hela matchen var Simon Eriksson. Han kämpade och slet och vann massor med puck, och efter ännu en vunnen mitt i anfallszonen så kunde han rakt framifrån dra upp pucken rätt upp i krysset, hur snyggt som helst. Bois fortsatte vara det spelförande laget men något mer mål blir det inte. Närmast mål är det istället när Hanhals får en straff med 28 sekunder kvar, men Sandberg håller ihop benskydden när Sundman försöker hitta det femte hålet.

Sammanfattningsvis en sämre period och två bra. Visst märktes det att det var en första träningsmatch, men det syntes helt klart goda intentioner och framför allt var det roligt att se flera av nyförvärven där kanske framför allt Philip Norberg och Oliver Kandergård utmärkte sig mest, men också Nicklas Rintamäki visade fina intentioner och gjorde 1+1. Fjärdekedjan visade också framfötterna, liksom redan nämnda Simon Eriksson och Tobias Sandberg.

Nu får killarna träna en vecka till innan det nästa lördag är dags för en riktigt tuff match då allsvenska topplaget BIK Karlskoga kommer på besök.

Hemsidan gjorde efter matchen en intervju med nye Oliver Kandergård, den kommer upp på hemsidan under morgondagen!