Seger efter förlängning!

Nybro Vikings tar säsongens första seger under onsdagskvällen när IF Troja/Ljungby besegras med 2-3 efter förlängning.

På onsdagskvällen ställdes Nybro Vikings mot ett nytt Hockeyallsvenskt motstånd, denna gången var det IF Troja/Ljungby på bortais i Ljungby Arena. Den första perioden bjuder på ett hemmalag med störst initiativ i matchen och de skapar några vassa chanser under perioden. Pontus Eltonius och Nybroförsvaret lyckas dock freda kassen, det närmsta hemmalaget kommer är ett skott i ramen. Nybro gör en helt okej period försvarsmässigt och sticker upp några gånger i offensiven också, de har bland annat ett läge i powerplay under periodens första halva men lyckas inte skapa några större chanser. Istället kommer kvällens första mål när Robin Wengdahl gör ett bra jobb längs sargen och hittar upp till Jesper Mångs på blålinjen som får iväg ett skott mot mål, där står Axel Lindström och petar fram pucken till Adam Persson som gör 0-1.

I mellanakten börjar hemmalaget bäst och sätter press på Nybroförsvaret, en slarvig puck out från en Nybrospelare bäddar för kvitteringen till 1-1 som kommer i powerplay. Hemmalaget fortsätter att ha övertaget tills drygt halva perioden är spelad då Vikings börjar äta sig in mer och mer i perioden. Axel Lindström har bland annat ett skott i stolpen vid ställningen 1-1. Nybro ådrar sig en ny utvisning men denna gången klarar försvaret att freda målet och några minuter senare tar Vikings ledningen på nytt i matchen till 1-2, snyggt placerat skott signerat Fredrik Strömgren. Nybro avslutar perioden i powerplay i dryga minuten och startar således också period tre i numerärt överläge.

I den tredje perioden tar Nybro över spelövertaget genom den större delen av perioden. Vikings är nära ett par gånger om att sätta 1-3 men utan att lyckas. I slutskedet av perioden jagar hemmalaget en kvittering och de lyckas också att få 2-2 pucken bakom Pontus Eltonius i Nybrokassen efter att de fått fast pucken i offensiv zon och hittar en hemmaspelare framför mål som via ett direktskott kan kvittera. Matchen går till förlängning där det avgörs snabbt via en spelvändning som Fredrik Strömgren ordnar helt på egen hand och lite turligt får han in segerpucken. Vikings tar därmed säsongens första seger!

Nu väntar två veckor utan match då Nybro Vikings spelar sin nästa träningsmatch på onsdag den 8 september klockan 19.00, på bortais mot Halmstad Hammers.

IF Troja/Ljungby – Nybro Vikings 2-3 efter förlängning (0–1, 1–1, 1–0, 0-1)
Mål Nybro: 0-1 Adam Persson (Axel Lindström, Jesper Mångs) 1-2 Fredrik Strömgren (William Alftberg), 2-3 Fredrik Strömgren
Skott: x-x (x-x, x-x, x-x, x-x)