Matchreferat: Förlust mot Vimmerby i premiären

Säsongens första träningsmatch är avklarad, en match som derbyrivalen Vimmerby HC vinner med 3-1.

På onsdagskvällen gästade Tranås AIF seriekollegan Vimmerby HC i säsongens första träningsmatch. I en jämn första period där lagen mest känner på varandra är det Tatu Kokkola som hittar nätet bakom Emil Jidskog i Tranås-kassen. Målet kom efter att matchens första utvisning fallit på Tranås.

Andra perioden inleds med ett friläge för Vimmerby men hemvändande Emil Jidskog kliver fram stort och räddar. Kort därefter skapar Tranås sin första riktigt heta chans när nyförvärvet Jonas Fredriksson från backplats avlossar ett direktskott som smiter tätt utanför. Under andra perioden får Tranås även chans att spela powerplay. Det numerära överläget förvaltas dock inte av Tranås, och istället kan Niki Koskinen öka på till 2-0 på en kontring. Annars var ordet chansfattigt synonymt med den andra perioden, vilket inte minst skottstatistiken (6-4) vittnar om.

I tredje perioden kommer det ut ett hungrigt Tranås, som tar tag i taktpinnen mer och mer. Ofta anförda av firma Kivelä-Petersson-Mäkinen som med framgång fick fast Vimmerby i den egna zonen. Laget skapar en del chanser, och tillslut kommer utdelningen och en reducering till 2-1. Love Palm hittar över till William Wennström, som skapar sig yta och slänger in pucken mot mål. På plats framför mål fanns Adam Parmö, som kunde styra in sitt första mål i A-lagssammanhang. Tranås fortsatte sedan att trycka på för en kvittering, men istället kunde Vimmerby, genom Gustav Jansson, göra 3-1 efter att Tranås misslyckats med att få ut pucken ur egen zon.

Härnäst väntar Kalmar HC på plats i Stiga Arena. Matchen spelas på fredag klockan 19.00. Länk till biljettköp och livesändning hittar ni här nedan.