Vikings förlorade mot Kristianstad

Nybro Vikings förlorar träningsmatchen mot Kristianstads IK under onsdagskvällen, slutresultatet skrivs till 5-2.

På onsdagskvällen ställdes Nybro Vikings mot ett nytt Hockeyallsvenskt motstånd, denna gången var det Kristianstads IK på bortais i Kristianstads Ishall. Det är hemmalaget som börjar bäst och för spelet de första tio minuterna. Under den tiden tar Kristianstad också ledningen till 1-0 i powerplay. Nybro växer in i matchen mer och mer efter periodens powerbreak och skapas ett par bra chanser i ett powerplay. Det bästa läget kommer dock i bytena efter det numerära överläget när Janne Väyrynen och Janne Kettunen samarbetar på ett bra sätt, det är Kettunen som checkar fast en back i hemmalaget och snor åt sig pucken för att sedan få fram den till en fristående Väyrynen men målvakten lyckas rädda den kvitteringschansen. Vikings spelar bättre och får ett nytt läge i powerplay men får inte till något bra spel i det numerära överläget. I slutsekunderna av perioden får Nybro fast pucken i offensiv zon och från backposition smyger William Alftberg fram och får ett fint läge för att kvittera men pucken går utanför.

I mellanakten börjar Nybro perioden bra och har härlig fart i spelet. Dock så är det hemmalaget som utökar sin ledning till 2-0 några minuter in i perioden när Nybroförsvaret tappar markering framför eget mål och en hemmaspelare kan sprätta upp pucken bakom Robin Johansson. Vikings gör en bra period och vid en offensiv tekning är det mycket nära att reduceringen kommer när kedja Lindström – Persson – Johansson håller sig framme, pucken tar i stolpen och glider sedan längs med mållinjen. Reduceringen skulle dock komma strax efteråt när finnkedjan Savilahti – Kettunen – Väyrynen är inne på isen, via en spelvändning får Väyrynen tag i pucken och hittar fram till Savilahti som fintar sin back och får in reduceringen till 2-1. I slutet av perioden får hemmalaget ett powerplay där Nybro spelar bra och Adam Persson är inte långtifrån att kvittera i boxplay efter ett hårt arbete som leder fram till en situation fram hemmakassen. Marginalerna är dock på hemmalagets sida i det numerära överläget och med ett fåtal sekunder kvar av powerplayet kommer 3-1.

I den tredje perioden får Nybro ett powerplay redan efter två sekunder då det blir en hög klubba vid nedsläpp. Vikings har svårt att skapa några chanser i det numerära överläget. Några minuter in i perioden är det istället hemmalaget som utökar sin ledning till 4-1. Adam Persson har ett bra läge därefter att reducera till 4-2 men lyckas inte få in pucken. Hemmalaget är effektiva och 5-1 kommer genom en styrning framför mål. Nybro får in en reduceringspuck innan matchens slut när Lukas Macklin får göra sitt första mål i Nybrotröjan och slutresultatet skrivs till 5-2.

Nybro Vikings spelar sin nästa träningsmatch på onsdag den 8 september klockan 19.00, på bortais mot Halmstad Hammers.

Kristianstads IK – Nybro Vikings 5-2 (1–0, 2–1, 2–1)
Mål Nybro: 2-1 Eero Savilahti (Janne Väyrynen, Anton Schagerberg), 5-2 Lukas Macklin (Fredrik Strömgren)
Skott: x-x (x-x, x-x, x-x)