Seger i första träningsmatchen!

Det blev vinst i första träningsmatchen borta mot Hanviken med 5-3. Matchen höll ett riktigt bra tempo för att vara en första träningsmatch.

I första perioden var det Huddinge som förde spelet och gjorde periodens två mål. Och vad passar väl bättre än att lagets ålderman och tidernas poängkung i Hockeyettan, Björn Jonason, kliver fram och gör både första och andra målet i matchen.

Andra perioden inledde hemmalaget Hanviken bäst och i spel 4 mot 4 kom reduceringen. Sedan vaknade en annan notorisk målskytt, Joakim Hälleström. Och som han gjorde det! Ensam mot en back fintade han en dragning men drog istället iväg ett knivskarpt handledsskott och 3-1 till Huddinge var ett faktum. Eftersom Jonason gjorde två mål i första så ville inte Hälleström vara sämre i andra. Bara 50 sekunder efter 3-1 satte han dit även 4-1. Hanviken reducerade till 2-4 innan Jonatan Asplund avslutade målskyttet i andra perioden med Huddinges 5-2-mål.

I tredje perioden kändes det som att bristen på matchtempo ändå började göra sig påmind hos båda lagen. Skärpan blev lite sämre och puckarna studsade inte rätt. Hanviken gjorde, om än lite tveksamt, periodens enda mål genom förre Huddingespelaren Dennis Nordström. Det såg från läktarplats ut som att Sebastian Andersson räddat första läget när Nordström tryckte in back, målvakt och puck så långt in i målburen att den släppte från peggarna i isen, men målet godkändes och blev matchens sista, 3-5.

Några trevliga ljuspunkter i matchen var några av de nya namnen i laguppställningen. Jesper Karlsson, Jonatan Wilund och Emil Hedström gjorde en klart godkänd match, men några stack ut lite mer. Jonatan Asplund gjorde en bra match och gjorde dessutom mål. Jonatan Tordhall och Simon Delden gjorde det jobbigt för hemmalaget, men den som stack ut mest var Hugo Sjölander som vid flera tillfällen öppnade upp ytor genom att göra en dragning eller slå en öppnande passning. Han var dessutom mycket skicklig på små ytor och vann många en-mot-en situationer. En lovande spelare som tillhör J20, men som förhoppningsvis kommer att få fler chanser i a-laget.

Kort och gott gjorde samtliga en bra insats i vår första träningsmatch för säsongen.

Nästa match är onsdag 8/9 borta mot Segeltorp.