Appelgren inför hemmapremiären!

Imorgon är det äntligen dags för alla fans att få se på hockey på plats i Mariehus arena igen. Efter 1½ års frånvaro ska hallen fyllas av liv, rörelse, känslor och trivsel igen när Mariestad Bois tar sig an Forshaga i hemmapremiären av hockeyettan västra. Två lag som kommer från segrar, men där Mariestad kanske ändå måste ses som favoriter. Men det lär inte bli en enkel seger, så publiken behövs för att ge det där extra stödet i kampen om det tre poängen!

Andreas Appelgren: Det blev seger i premiären mot Lindlöven, vad tycker du om matchen?

Vi börjar matchen lite rostigt, vi såg lite tröga ut. Om det var för att vi inte spelat på en vecka och inte varit i kampsituationer på ett tag eller om det var premiärnerver vet jag inte. Vi fastnar på deras stora backar och får ingen längd i anfallen, men vi släpper samtidigt inte till så mycket defensivt heller. Men i andra hjälper vi varandra bättre och åker mer skridskor, får ner pucken djupt och då får deras stora backar vända och spela med ryggen emot och det tyckte dom inte var lika roligt. Andra perioden är riktigt bra faktiskt. Direktiven inför tredje är att inte jaga mer mål, utan ligga på rätt sida och lägga pucken djupt och få långa anfall samtidigt som vi har med mycket folk hem. Minuterna rullar på i hög fart och vi fick matchen precis dit vi ville, vi körde slut på dom i andra så de hade inget att komma med. De hade ingen punch kvar, så det var en riktigt bra genomförd tredjeperiod. Så i det stora hela en go

dkänd premiär.

Är det någon spelare du vill framhålla?

Jag tycker tredjeformationen drar igång det i andra, de har något byte i början av andra som är riktigt bra och efter det så sa vi till de andra kedjorna att nu har ni något att bygga på och efter det vänder matchen helt, där hakade de andra på. Det var kul för Erik att få göra två mål och ett ass, det var som vi pratade om innan att de rutinerade skulle dra igång nu när det blir allvar. Jeppe Lindén vinner en närkamp mot deras största spelare i andra, det är också en gamechanger som skapar momentum. De blir frustrerade och tar matchstraff och en tvåa i bytet efter och där vänder matchen och det är vår fight sedan. Så tredjekedjan och Jeppe, sedan kommer alla undan med godkänt.

Jag har sammanställt statistik från matchen och enligt den så gör Ludvig Collberg en riktigt bra match där han bidrar mycket i båda riktningarna. Stämmer det?

Han är bra, han försöker vara kreativ och är delaktig i vårat snygga 2-1-mål, så absolut, han var bra.

Du sponsrade supporterbussen till Lindlöven, tyckte du att du fick valuta för pengarna?

Ja absolut! Trumman hörde vi redan i omklädningsrummet och när vi kom ut och hörde supportrarna i hallen, så var det enormt. Det var värt varje öre och mer därtill! Det är viktigare än man tror med läktarstöd, det ger den extra energin som är så jätteviktigt. Vi behöver stöd och det fick vi verkligen, det tackar vi för!

Nu väntar hemmapremiär mot Forshaga, ett Forshaga som kom trea i allettan norra förra säsongen och som vann premiären mot Linden. Vad är dina tankar om den matchen?

Jag tror det blir en tuff match. Forshaga är ett frejdigt lag som trycker gasen i botten i offensiven, så det gäller vara noggranna, annars åker man på spelvändningar och de har skickliga spelare som kan luckra upp försvar. De kan också spela tillknäppt. Men jag är klar över hur vi vill spela mot dom så får vi se vilka som går vinnande ur matchen, men vi känner oss redo.

Vad blir nycklarna?

Det bygger mycket på att få igång skridskoåkningen och att vi är aggressiva. Får vi igång skridskoåkningen så det går fort så är det svårt att hänga med för motståndarna i 60 minuter. Drar vi ner på den så får motståndarna det lättare, ju snabbare och desto tuffare vi spelar desto bättre, men skridskoåkningen är viktigast.

Tror du på mycket folk nu när folk får komma tillbaka till hallen igen och det är hemmapremiär?

Det är svårt att säga, man tror och hoppas att folk saknat att gå på match och att man vallfärdar för att få se på hockey igen. Men folk kanske skaffat sig andra vanor och sitter bra framför teven, men jag hoppas verkligen att folk kommer till arenan. Hockey ska upplevas live och det blir roligare både för oss som spelar och för publiken om det är mycket folk. Vi är väldigt glada över alla som kommer och vi ska gör allt för att bjuda på vår bästa hockey.

Av Krister Holm