HC Dalens ställning i pågående konflikt!

HC Dalen vill med denna information, uttrycka sitt fulla stöd för Örnsköldsvik HF:s beslut att inte spela bortamatchen mot Bodens HF, och Mörrums GoIS beslut att vilja flytta bortamatchen mot Karlskrona HK idag onsdag den 13 oktober.
Karlskronas och Bodens agerande anser vi är i strid med gällande tävlingsbestämmelser (SIF:s tävlingsbestämmelser § 2:1) och de ingångna bindande avtal som Hockeyettan träffat, vilket har drabbat alla klubbar i ligan ekonomiskt.
Vi har full förståelse för att klubbar i Hockeyettan vägrar att gynna en avtalsbrytande part, genom att spela matcher i deras hemmaarena.
Mot den bakgrunden utgår vi också ifrån att Svenska Ishockeyförbundet INTE kommer att agera eller utfärda några sanktioner mot vare sig Örnsköldsvik eller Mörrum, eller andra klubbar i Hockeyettan som begär att matcher flyttas eller ställs in.
Vi i HC Dalen anser vidare att det är fel av oss att spela bortamatchen mot Karlskrona HK då de bryter mot Svenska Ishockeyförbundets tävlingsbestämmelser och de paragrafer och regler som vi medlemmar i demokratisk anda fattat vid vår ligaorganisations årsmöte. Genom att Karlskrona HK bryter mot nämnda regler och vill sko sig på vår bekostnad så åsamkar de oss stor ekonomisk skada och det är skälet till att vi anser att det är direkt felaktigt att i dagsläget genomföra bortamatchen mot Karlskrona HK.
Så snart Karlskrona HK följer Svenska Ishockeyförbundets tävlingsbestämmelser och solidariskt ställer upp på samma villkor som övriga medlemmar i ligaorganisationen så hamnar naturligtvis saken i ett annat läge. Vi kommer därför att begära att matchen flyttas till ett senare tillfälle.
Styrelsen i HC Dalen genom Calle Jonsson