Enköping blev mållösa i Huddinge

Trots fördel av hela sju powerplay och ett straffslag så förblev Enköping mållösa i bortamötet mot Huddinge i ATG Hockeyettan. Slutsiffrorna skrevs till 4-0 (1-0, 1-0, 2-0).

Se highlights från matchen >>

Spelet i powerplay har blivit ett spöke som växer sig allt större för Enköping. I onsdagskvällens bortamatch mot Huddinge hade man förmånen att för spela i numerärt överläge hela sju gånger, totalt 14 minuter, utan att det rasslade i nätet.

Annars kom Enköping ut starkt i den första perioden och gör ett mycket bra motstånd. Man står upp bra i banan och ger inte Huddingespelarna de utrymmen dom söker.

Matchen står och väger, lagen byter chanser med varandra. Första perioden såg länge ut att bli mållös när Huddinge slår till genom att ta ledningen med en skott av typen klassisk ”isare” med bara drygt en och en halv minut kvar att spela av perioden.

Straffmiss i andra

I den andra perioden tar Huddinge över mer rent spelmässigt men ESK är ändå ytterst nära att kvittera i flera sekvenser. Man får dessutom en straff med sig när Max Popovic kommer fri och hakas, men den straffen missas av Daniel Andersson.

Istället blir det Huddinge som gör 2-0 i en konstig situation och sett till matchbilden var det inte helt rättvist. ESK spelade bättre än så men hade inte fått utdelning framåt.

Enköping kommer av sig lite i den tredje perioden. Nu får Huddinge mer att säga till om samtidigt som ESK drar på sig flera onödiga utvisningar.

Huddinge gör också sitt tredje mål i numerärt överläge med drygt 10 minuter kvar att spela och där avgörs också matchen. Innan slutsignalen hinner man dessutom med ett fjärde mål.

Problem med powerplay

Enköpings powerplay har ännu inte hittat rätt. Man är seriens klart sämsta i den spelformen och hittills har man bara gjort ett enda mål trots över 40 minuters (!) spel i numerärt överläge.

Bara i matchen mot Huddinge kan man konstatera att man med normal utdelning i powerplay, i kombination med mål på straffen, mycket väl hade kunnat pressa Huddinge ända in till slutsignalen.

Tyvärr utgick både Johannes Hellsten och Adam Rachidi med skador i den andra perioden men i Rachidis fall som kom han tillbaka in i spelet i den tredje perioden. För Hellsten lär det dock bli en tids konvalescens.