Serieledarna på menyn ikväll * Liam lämnar ESK

Foto: Håkan Hagman

Det väntas en festlig lördagskväll i Bahcohallen då hittills obesegrade serieledarna Hudiksvall kommer på besök i ATG Hockeyettans åttonde omgång. Samtidigt kan ESK också bekräfta att forwarden Liam Nilsson lämnar laget.

Se matchen: ESK-Hudiksvall kl 15:50 >>

Men om det ska bli festligt så gäller det att hemmalaget ESK bjuder upp till dans. Prestationerna på hittills sju spelade matcher har varit blandat men de senaste matcherna har visat på en uppåtgående trend.

Förlustsiffrorna senast mot Huddinge (0-4) speglade inte matchbilden då spelet var betydligt jämnare. Akilleshälen för ESK är den jobbiga ineffektiviteten i målskyttet.

Sitter felet i powerplay?

Även i powerplaystatistiken ligger man i botten med bara ett enda gjort mål på över 40 minuters spel i numerärt överläge. Men frågan är om det är powerplay i sig det är fel på, eller om det helt enkelt hör ihop med den dåliga skotteffektiviteten?

Hur som helst bör man förmodligen utnyttja sina numerära överlägen mot Hudiksvall ikväll.

Gästerna har imponerat hittills och är ännu obesegrade i ordinarie speltid. Så sent som i förrgår vann Hudiksvall seriefinalen mot Väsby och man toppar nu tabellen med sex poäng.

 

Finländare med tunga meriter

Bland de mer meritera stjärnorna i Hudiksvall märks bland annat finländaren Henri Auvinen, som tidigare spelat 137 matcher i finska högstaligan med Jyväskylä, HPK och Jukurit.

I övrigt noterar vi att hela 18 spelare (!) har meriter från allsvenskt spel.

För Enköpings del så tunnades truppen tyvärr ut den senaste veckan. I matchen mot Huddinge skadade sig backen Johannes Hellsten och han blir borta ett tag framöver. Frågetecken även på Adam Rachidi, som också åkte på en smäll mot Huddinge.

Liam Nilsson lämnar ESK

Backen Hampus Lindström lämnade laget tidigare i veckan för vidare spel mot Väsby och nu står det också klart att forwarden Liam Nilsson, som ESK värvade från Mariestad inför säsongen, nu bryter kontraktet i samförstånd med ESK.

– Det är unga killar, som fått spela ibland och stå över ibland, säger ESK-tränaren Christofer Eriksson i en intervju med Enköpings-Posten.

– Det är viktigt att helheten fungerar, det är unga killar det handlar om och vi önskar honom lycka till i sin nya klubb, menar Eriksson.

 


MATCHEN:
Arena: Bahcohallen Enköping
Tid: Lördag 23/10 kl 16:00
TV: Sänds via Hockeyettan Play >>
Biljetter: Köps i entrén eller via förköp >>
ATG:s odds: 1: 4,40 , X: 4,95 , 2: 1,47

STATISTIKEN: ESK vs HUDIKSVALL 0 – 6
Tabellen: 8:a vs 1:a
Powerplay: 10:a (5%) vs 4:a (26%)
Boxplay: 7:a (78%) vs 5:a (82%)
Fem senaste matcherna (V-O-F): 1 –1 – 3 vs 5 – 0 – 0
Poängkung: Daniel Andersson 7 p vs Max Wahlgren 8 p
Målvakt: Pontus Hagman 91,4% vs Andreas Bosson 94,0%

TRUPPERNA: ESK – HHC 1 – 4
Spelarnas erfarenhet (matcher)
Finska Liiga: 0 – 137
SHL: 6 – 73
Allsvenskan: 437 – 847
Egen förening: 1425 – 831
Senaste mötet (2021-02-13): 0 – 6

Totalt: ESK – HHC: 1 – 10

Liam Nilsson i matchen mot Strömsbro. Foto: Håkan Hagman