Inget lag vill spela mot KHK och Boden.Hittills har sex matcher i ligan flyttats. FOTO: LEIF HELLERIN/OLIVER ÅSTRÖM

Ligans ordförande: “En komplex situation med många inblandade parter där känslor och prestige finns med”

Klubbarna i Hockeyettan är enade.

– Inget lag kommer att spela mot Karlskrona eller Boden innan en lösning är nådd, säger Halmstad Hammers ordförande Hasse Backman till Hallands-Posten. 

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER  * INSTAGRAM – se highlights HÄR * TWITTER HÄR * FACEBOOK HÄR

 

Piteå begärde hos Svenska Ishockeyförbundet att fredagens match mot Boden HF flyttas fram och kom inte till spel i Björknäshallen.

  Vår linje är att agera utifrån vad Hockeyettans ligaorganisation säger. Det är vårt organ. När det gäller själva sakfrågan är inget förändrat efter Svenska Ishockeyförbundets uttalande, säger Piteå Hockeys ordförande Kjell-Anders Johansson till Piteå-Tidningen.

HC Dalen, som skulle ha mött Karlskrona borta på söndagen, har också begärt hos Karlskrona HK och hos Svenska Ishockeyförbundet att matchen framflyttas.

– Vi har försökt få matchen flyttad men det har Karlskrona HK sagt nej till. Vi står fast vid att vi inte spelar matchen innan den här frågan är löst. Vi vill spela hockey, det är inget snack om saken. Men vi är solidariska i den här frågan och det måste lösas, säger HC Dalens ordförande Carl-Magnus Jonsson till Jnytt.

Enigheten är alltså total, och klubbarna som ska möta Boden och KHK härnäst kommer också ansöka om matchflytt.

Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing:

– Alla framgångsrika ligaorganisationer bygger på solidariska och lojala medlemmar. Det är tillsammans man kan skapa en produkt som har större värde än vad varje enskild förening själv kan åstadkomma.

Han fortsätter: 

– I Hockeyettans stadgar har vi slagit fast att vi ska verka för att tillsammans utveckla vår sportsliga produkt och kommersiella värde till gagn för alla medlemmar och till ett betydligt större värde än vad varje enskild förening kan exploatera själv. Vill någon förening genomföra förändringar bör den föreningen lämna in en motion till årsmötet där den behandlas och beslutas av samtliga medlemmar i demokratisk ordning.

– Det handlar om solidaritet och demokrati vilket är anledningen till att ligaorganisationen Hockeyettan agerar på medlemmarnas uppdrag och står upp och försvarar både den svenska framgångsrika ligamodellen samt alla solidariska medlemmars intressen, avslutar Ronnie Glysing.

* Hur ska konflikten lösas?

– Det är en komplex situation med många inblandade parter där känslor och prestige finns med. Den enkla lösningen är väl att man följer ingångna avtal och Hockeyettans stadgar, som fastställts i demokratisk ordning av medlemmarna, det är väl en bra början. Alla måste vara medlemmar på samma villkor och följa de stadgar och regler som är fastställda av medlemmarna.

Uttalande från Hockeyettans styrelse:  Det är en fundamentsfråga och handlar om solidaritet