Kaptenen Felix Liljegren (tv) och rutinerade backen Pelle Carlsson – två profiler i Tyresö/Hanviken. FOTO: TYRESÖ/HANVIKEN FACEBOOK

Tyresös drömstart – tvåa i serien efter tung seger mot Väsby: ”Visste vad det här laget behövde”

De är på väg att göra det igen.

Efter söndagens blytunga seger mot Väsby är det nog dags att ta uppstickaren Tyresö/Hanviken på allvar.

– Jag var rätt säker tidigt att vi skulle sätta ett bra lag på isen. Vi har lagt ned väldigt mycket tid och kraft på att det här ska bli bra, säger sportchefen Mats Börjel.

TV: VÄSBY-TYRESÖ/HANVIKEN 2–6 – se höjdpunkterna här.

I fjol gick de — sensationellt – till Allettan.

Är Tyresö/Hanviken på väg att göra om den mini-knallen?

Frågan måste ställas efter imponerande 6–2 borta mot Väsby, fyra av fem segrar på slutet och ett skutt upp till plats två i tabellen.

– Det är väl egentligen bara vi själva som trott på det, och ja, det finns ju ingen anledning att ändra på det nu. Det var så jäkla kul att spela i Allettan förra våren och det är det som drivit oss under sommaren och hösten – att få uppleva det igen, säger sportchefen Mats Börjel.

Ja, för även om det går bra nu är det grundarbetet – det som skedde lite i tysthet i vår och sommar – som ligger bakom den fina starten i östra serien.

Mats Börjel:

– Jag och vi la otroligt mycket tid på det. Vi är en liten förening med små resurser, om du jämför med en del andra klubbar i serien, så vi måste jobba så. Vilka killar behöver vi ha in? Vilka spelartyper behövs? Passar de in i gruppen? Hur är de som personer när vi träffar dom? Det är sånt som vi måste väga in. I somras visste jag rätt tidigt vad som behövdes i det här laget.

* Och nu då..?

– Jamen, jag tycker vi träffat rätt med de här killarna som kom från Segeltorp och Sollentuna, till exempel. Georgsson (Ludvig, back) har gjort det riktigt bra och Kellerstam (Oscar, back) kanske inte sticker ut så mycket, men är en jämn och stabil back som överraskat oss.

Ungdomarna i all ära – det är såklart också några spelare med mer rutin som varit med och lyft laget under hösten.

  • Pelle Carlsson, 27, rutinerade  backen (över 150 matcher i ligan) som egentligen lagt av, men övertalades att spela vidare.
– Jag tjatade först rätt hårt på Robin (Jacobson) att fortsätta, men han siktar på en karriär som domare. Då gick jag på Pelle, och han kunde inte säga nej, säger Börjel och skrattar.

  • Forwarden Dennis Santesson, 28, sen värvning (senast i Skövde) och med en massa rutin från ligan (över 300 matcher totalt).

– Han flyttade hem till Stockholm och skulle egentligen lägga av och satsa på civila karriären, men blev sugen igen och det är vi väldigt glada för. Fina händer och en jäkla speluppfattning, berömmer Mats Börjel.

  • Christian Olsson, 25, forward från Visby som blev klar bara dagarna innan premiären.

– Både han och Santesson har verkligen bidragit sedan de kom in. De har tillfört sånt vi inte hade i truppen med sin rutin, erfarenhet och spets.

Mats Börjel lägger till, lite försiktigt:

– Sen går det ju inte att blunda för förstakedjan….

Nej, det gör ju inte det.

Trion Felix Liljegren, Dennis Nordström och Mattias Sundberg – som i fjol gjorde 127 poäng tillsammans – är kvar i klubben även den här säsongen.

– Okey, de har kanske inte gjort lika många poäng, men det arbete och allt de lägger går inte att värdera. Två av dom är dessutom härifrån. De har en enormt hjärta för klubben, spelare som alltid går i bräschen och det märks både på och utanför isen. 

* Är ni rent av överraskade själva att ni startat så bra?

– Tittar man rent krasst på tabellen så, ja, kanske. Placeringen just nu är lite överraskade, men tittar vi på poängen vi spelat in är jag nästan lite besviken. Strömsbro hemma, till exempel, den skulle vi vunnit.

Söndagens seger mot Väsby – i allsvenskan i fjol och med en trupp som osar klass på den här nivån – värdesätter Mats Börjel, 62, inne på tredje året som sportchef i klubben, högt.

– Ja, det är en av de tyngsta segrarna sedan jag började med det här. Vi gjorde verkligen en kanonmatch och jag kan inte säga att det var orättvist att vi vann den matchen. Det var verkligen kul att se att vi kan mäta oss med ett så pass skickligt lag.

* Och nu går ni för Allettan igen?

– Vi var med där i fjol och tyckte det var häftigt och utvecklande. Det är inte många som trott att vi ska klara det igen, så ja, det är klart vi måste sikta på det.

***

Hanviken vann även onsdagens match mot Segeltorp (4–2) och är alltjämnt tvåa i tabellen.

Text: PeO Larsson

Oscar Kellerstam – en av de nya som imponerat i Tyresö/Hanviken.

RESULTAT ÖSTRA SERIEN 3 NOVEMBER: 

Hanviken-Segeltorp 4–2

Huddinge-Strömsbro 2–1

Enköping-Vallentuna 5–3

Wings-Väsby 2–6

AKTUELL TABELL – klicka här!

 

Studio ATG Hockeyettan – fokus på östra serien: “Sjukt imponerad”