KIF kommer att spela matchen i Boden

En enig KIF-styrelse drar tillbaka ansökan om att flytta matchen mot Boden.

– En bojkott av Bodens hemmamatcher har inte hjälpt. Dessutom finns det inga garantier som säger att vi inte straffar ekonomiskt eller ännu hårdare om vi inte dyker upp, säger ordföranden Annika Thyni.

På torsdag nästa vecka står det i spelschemat att KIF ska möta Boden i Boden. Det var länge inte alls självklart eftersom Hockeyettanklubbar valde att begära flytt av Bodens och KHK:s hemmamatcher. Något som KIF ställde sig bakom tidigare.

– Vi tycker fortfarande att det är orimligt att två klubbar ska få göra som de vill och inte följa de tävlingsbestämmelser och avtal som alla andra 38 klubbar gör. Det här som har kommit ut via Aftonbladet om att vi ska ”blöda ur” Karlskrona och Boden känner jag inte igen. V�

�r mening var att lägga press på klubbarna så att de ska följa samma avtal som vi andra gör, säger Annika Thyni.

Nu, menar hon, är läget annorlunda eftersom vi ser vad en bojkott av en match i Boden innebär, efter att beslutet från SIF kom.

Klubbar som inte dyker upp bestraffas med en 0-5-förlust.

Att frivilligt skänka tre poäng och fem minusmål till Boden är för Kiruna IF helt oacceptabelt.

– Vi kan inte ha ett sportsligt mål med att gå till Allettan och ha en sportgrupp som värvar spelare och samtidigt lämna WO-segrar till en konkurrent. Inget av lagen som begärt flytt av match har fått ett nytt datum, så därför skulle det inte göra någon skillnad om vi skulle göra det nu, säger Annika Thyni innan hon poängterar en viktig detalj:

– Det finns inga garantier för att man som klubb inte drabbas av böter eller en ännu hårdare bestraffning efter att SIF kom med beslutet att ge Boden WO-segrar.

Annika Thyni menar att situationen är helt unik. Lagen i Hockeyettan har aldrig varit med om något liknande och har därmed full respekt för att man väljer att agera olika.

Sedan tidigare har Sundsvall meddelat att man håller fast vid bojkotten medan Östersund valt att ändra sig och spela matchen i Boden.

Hockeyettan är tudelad i frågan.

– Just det, tycker jag, talar för att det INTE finns några maffiametoder inom Hockeyettan. Vi är inte marionetter, utan varje klubb väljer nu vägen de själva tycker är den bästa att välja. Att bojkotta matcher mot i Boden ser inte vi längre som en möjlig lösning, säger Annika Thyni.

Mattias Heikki