Seriesuveränen nollade ESK

Nästjumbon Enköping fick som väntat en tuff match borta mot serieledande, och redan klara seriesegrarna, Hudiksvall. Den relativt mediokra tillställningen slutade 4-0 till Hudiksvall inför 503 åskådare.

Det vill till att få en bra start i matchen om man ska rubba årets upplaga av Hudiksvall. Laget har gått som tåget genom serien och hade inför matchen 14 segrar på 16 matcher.

Men en bra start var precis vad Enköping inte fick. Redan efter 1,24 ringde målklockan för hemmalaget sedan Joel Wahlgren hittat nätet bakom ESK-målvakten Benjamin Johansson.

Innan första perioden var över hade Hudiksvall dessutom gått ifrån till 3-0 och redan där hade man mer eller mindre punkterat tillställningen.

I de avslutande två perioderna faller dock bara ett mål till och Hudiksvall vinner med 4-0.

ESK går alltså mållösa från matchen och som alla kan räkna ut satte man därmed heller inget mål i powerplay den här gången heller. Vi adderar ytterligare tre mållösa powerplay till statistiken och konstaterar att vi nu är uppe i 41 raka utan mål.

Sista grundserieomgången spelas på onsdag hemma mot Hanviken. Därefter är det ett drygt två veckors lång uppehåll innan det för Enköpings del drar igång vårserien.

Nytt för i år är att vårserierna, precis som allettorna, också slås ihop i en geografisk inledning.

Om vi räknat rätt är följande lag klara att göra ESK sällskap i den norra vårserien: Örnsköldsvik, Sundsvall, Vännäs, Wings, Lindlöven, Vallentuna och Köping.

Det ska sedan till ytterligare två lag från den norra grundserien. Där är det just nu Piteå och Kiruna AIF som är under strecket med en omgång kvar.

Hudiksvall – ESK 4-0 (3-0, 1-0, 0-0)
Skott: 31-26 (11-16, 7-4, 13-3)