Inför Väsby vs Visby Roma

Nybro, Mariestad, Karlskrona, Kalmar, Vimmerby och Hanviken är klara motståndare för Väsby Hockey när Allettan Södra sparkar igång med beräknad start den 6 december. Riktigt häftiga motståndare där Väsby verkligen får något att försöka sätta tänderna i.

 

Men tre motståndare till ska plockas fram och det från Västra, Södra och Östra regionen. Från västra är det antingen Skövde eller Nyköping som ska tillkomma. Från södra är det något ur trion lag Mörrum, KRIF eller Dalen som tar platsen och från vår Östra grupp så står det mellan Huddinge och så Väsbys motståndare i Renew ArenaVisby Roma.

 

En perfekt uppladdning inför den tuffa Allettan för Väsby att få möta ett rejält taggad Visby Roma som säkerligen kommer att ge allt för att försöka ta den sista platsen. Men de har inget i egna händer eftersom Huddinge ligger två poäng före och vinner de hemma mot Segeltorp så spelar det ingen roll vad gotlänningarna gör mot oss på onsdag.

 

Men förhoppningsvis ger Väsby gutarna en rejäl kamp ute på isen. Väsby behöver skapa sig goda vanor inför Allettan och att ha med sig tre raka förluster inför den serien skulle kännas något olustigt, oavsett att Väsby inte haft något att spela för på sistone.

 

Men det är ändå viktigt att skapa sig goda vanor och där lägsta nivån alltid måste vara hög. Väsby har dessutom fortfarande chans att bli topp fem i rankingen men där laget i skrivande stund inte är bättre rankad än sjua. Men en seger skulle eventuellt kunna göra att laget hamnar topp fem och i sådana fall skulle det ge en extra hemmamatch i den tjugosju omgångar långa Allettan där alla lagen möts i tre rundor.

 

Väsby mötte Visby Roma för några veckor sedan på Gotland och gjorde då en av säsongens bästa matcher när laget nollade hemmalaget och vann med 2-0. Den insatsen får gärna upprepas men då gäller det att laget är lite mer noggranna och framför allt hittar en bättre utdelning på sina målchanser vilket varit lite si och så med på sistone.

 

En i Väsby som hett längtar efter målnätet är skridskostarka Charles ”Challe” Eklund. Han har ännu inte fått måljubla i seriespel i Väsbys ädla dress men har varit nära vid flertalet tillfällen. Jag har tagit några ord med gode ”Challe” inför matchen på onsdag och hans tankar inför den låter enligt följande.

 

Hej Charles! Det blev tyvärr andra raka förlusten igår borta mot Strömsbro. Varför förlorade vi den matchen anser du?

-Hej! Jag känner vll att vi inte riktigt är 100% närvarande och vinner alldeles för lite dueller över hela banan. Stundtals ser det bra ut och vi pressar ner Strömsbro rejält men lyckas inte få in puckarna. Men som sagt, tyvärr har vi för långa mindre bra perioder i matchen där Strömsbro är hungrigare än oss och det är väll därför vi förlorar i slutändan.

 

Det känns lite som att vi har slappnat av nu när laget blivit klara för Allettan och är inte riktigt hundra fokuserade i sextio minuter. Håller du med eller vad beror annars vårt något svajiga spel på sistone på?

-Det är en svår fråga, det är klart att det är skönt att vara klara för spel i Allettan, men det ska inte påverka hur våra resterande matcher i grundserien ska utföras! Jag tycker nästan dessa matcher är bland de viktigaste i grundserien, även fast vi redan är klara för Allettan. Man vill kunna spela ihop sig som lag och komma in med en bra känsla till kommande serie så vi behöver verkligen ladda om och vara redo från start och genomföra en bra match mot Visby i sista omgången så vi får en bra känsla till nästa serie.

 

Du är tillbaka från ditt långa skadeuppehåll och har nu spelet två matcher sedan dess. Hur mår kroppen och hur känns den egna formen?

-Precis, jag har varit borta ett tag nu och det har varit väldigt jobbigt mentalt att inte kunna spela. Men jag tycker att min rehab har gått bra och jag känner mig pigg och fräsch men framför allt redo att börja spela och tävla igen. Senaste två matcherna har blivit en liten process att komma in i det igen men jag tycker ändå att det har känts helt okej från min sida. Även fast vi inte fått med resultaten vi hade velat…

 

Vad säger du annars om din tid så här långt i Väsby och är du själv nöjd med vad du presterat?

-Jag trivs i Väsby, har alltid kul när jag kommer ner till träningarna / matcherna och bara får hänga med gubbarna i laget. Känns som vi kommit ihop som grupp bra och alla är verkligen här för att tävla på riktigt. Men för egen del är jag inte riktigt nöjd med min start på säsongen, har höga krav på mig och vill alltid göra saker och ting bättre för varje dag och utvecklas men känns som jag är på rätt väg och växer in i det mer och mer faktiskt.

 

Det känns som att det är viktigt att sätta goda rutiner inför det kommande tuffa spelet i Allettan och då passar det väl bra att vässa formen mot Visby Roma på onsdag. Varför kommer laget att komma ut helfokuserade på uppgiften då?

-Precis onsdag är det Visby hemma som gäller, alla vill att vi ska avsluta denna serie med en vinst och bra känsla inför de som komma skall.

 

Slutligen Charles, varför vinner vi mot Visby Roma på onsdag och vad kommer att känneteckna ditt spel då?

-Vi har två raka torsk, det är dags att studsa tillbaka på vinnarspåret igen och skapa bra känsla inför Allettan. Personligen kommer jag att ge allt för att vi som lag ska avsluta serien med en vinst. Hårt jobb är vad som krävs för det kommer bli en tuff match mot Visby!

 

// # 70 – Charles Eklund

 

Läget i Väsbys trupp inför matchen är att backgiganten Jacob Spångberg glädjande nog är tillbaka från sitt skadeuppehåll igen. I övrigt är det i princip samma trupp som spelade senast mot Strömsbro där säkerligen många är revanschsugna efter den uddamålsförlusten.

 

Varmt välkomna!

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren

 

Foto: Arne Rundlöf