Ny målvakt klar för Väsby

Väsby Hockey kan idag glädjande meddela att man kommit överens med Färjestads BK om ett lån av målvakten Jesper Eliasson för resterande del av säsongen.

 

Jesper var och är fortfarande med sina ringa tjugoett år på nacken en av Sveriges mest lovande målvakter även fast karriären kanske gått något i stå på sistone. Jesper som redan våren 2020 skrev A-lagskontrakt med SHL- klubben Färjestad som en av tre målvakter, var med i JVM-truppen 19/20 och draftades av Detroit Red Wings redan i tredjerundan.

 

Säsongen 2019/2020 tillbringade Eliasson i Hockeyallsvenskan och Almtuna IS och fjolårssäsongen var han i EC Salzburg med ett fint facit där han hade 91,6% i räddningsprocent på sina sjutton matcher där inklusive slutspelet. Den nuvarande säsongen var Jesper en av två målvakter i Färjestad men när de värvade in meriterade Dominik Furch så lånades han återigen ut till Almtuna för att få välbehövlig matchning. Men det kontraktet avslutades i veckan och nu är han alltså klar för Väsby och vi hälsar honom varmt välkommen till föreningen.

 

Sportchef Tom Tärnström om Jespers intåg till A-lagstruppen.

 

Jesper är en välskolad målvakt med otroligt stor potential som vi hoppas kunna blomma ut här hos oss. Han har haft en lite rörig säsongsinledning men vi är övertygade att vi med en tydlig plan och lite lugn och ro kan få ut väldigt mycket av honom när det kommer gälla som mest framöver. Vi är väldigt tacksamma att Färjestad ger oss möjligheten att ha Jesper hos oss för resten av säsongen.

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren

 

Foto: farjestadbk.se