Felix Liljegren, Dennis Santesson (mitten) och Christian Olsson – alla tunga pjäser i succélaget Hanviken. FOTO: KJELLE SVENSSON/VIKSJÖ FOTO

Succélagets trotjänare och kapten i stor intervju: ”Vi har en jäkla vilja och sammanhållning”

Han är frontfigur och trotjänare i laget som aldrig slutar överraska.

Hur kan lilla Hanviken lyckas så bra?!?

– Jag och alla i truppen drivs av att hela tiden bli bättre, att utvecklas. Vi har inte samma resurser som många andra lag i ligan, men det tar vi igen med en jäkla vilja och sammanhållning.

Möt sensationslagets lagkapten Felix Liljegren, 29.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER  * INSTAGRAM – se highlights HÄR * TWITTER HÄR * FACEBOOK HÄR

 

Felix Liljegren är en egen produkt som varit med på hela resan som Tyresö/Hanviken gjort – från divison tre för tio år sedan till en plats i Allettan nu.

– Det har varit häftigt. Men jag sa redan tidigt – när jag var ung och lovande, haha – att skulle jag spela i ettan så var det med Hanviken, det var jag ganska klar med. Det känns bra att vi är här nu, säger han.

* Men division tre för tio år sedan…det kanske rent av var uterink i nån förort då?

– Haha, nej så illa var det inte. Men jag minns att vi spelade en match ute i Västerhaninge där det var galler istället för plexiglas. Det var en liten chock när vi gled ut på isen.

Färden uppåt i seriesystemet har tuffat på – alltid med Felix Liljegren som reseledare. 

Han har producerat poäng i massor i både trean, tvåan och Hockeyettan (47 i fjol, uppe i 20 på 17 matcher nu).

* Med dina fina siffror…det måste väl ha funnits anbud från andra klubbar?

– Det har varit lite lösa intresseförfrågningar, men nja, jag har nog varit rätt tydlig med att jag inte ville flytta. 

* Så du har inte ens varit nära att byta klubb? 

– Nej, det kan jag nog säga.

Han skrattar igen och fyller snabbt i:

– Jag bor, jobbar och spelar hockey inom en radie på ungefär en kilometer. Det kan inte bli mycket bättre.

Tyresö/Hanviken var en skräll redan i fjol när de fixade en plats i Allettan – och den här hösten har de imponerat ännu mer.

De har besegrat både Hudiksvall och Väsby borta och i Allettan-premiären knäckte de södra seriens vinnare Kalmar (5–2) hemma i Tyresö ishall.

Men det är inte nån av de triumferna som Felix Liljegren håller högst.

– Nej, det är när vi tog Visby borta i mitten på oktober. Det var precis som det gick upp för gruppen då att ”f-n, vi är rätt bra, vi kan klara det här”. Visby har ju varit ett topplag i många år, så den segern betydde nog mycket för oss. Men visst, att vi slog Väsby –  som ju har ett starkt lag – borta var ju inte heller så tokigt. När vi är bra är vi riktigt bra. 

* Just nu  fajtas ni med Väsby och Huddinge om att bli bäst i Stockholm i ligan – är det ett internt mål för er? 

– Nja, det är inget utsatt mål. Det var Allettan och nytt kontakt och det har vi ju fixat nu, så, ja, det är klart att det vore kul att försöka ha Väsby och Huddinge bakom oss, det har ju aldrig hänt tidigare.

* Berätta nu – varför går det så bra för Hanviken?

– Det är många faktorer bakom det. Vi är ju rätt nya i den här ligan och jobbar med  små resurser, alla i truppen jobbar eller pluggar och ersättningen är typ att vi får material. Men jag och alla i truppen drivs av att hela tiden bli bättre, att utvecklas. Vi har en jäkla vilja och sammanhållning.

– Sen tror jag att det var viktigt att vi nådde Allettan i fjol. Jag kände direkt ”det här vill jag göra igen!” och jag tror de flesta kände samma sak. Vi fick ju behålla en stor del av stommen i laget och den rutin vi fick i Allettan i fjol, även om vi fick rätt mycket stryk i matcherna, var nog väldigt viktig.

Hanviken lyckades också spetsa truppen kort innan nedsläpp i höstas när de plockade in rutinerade duon Dennis Santesson, 29, och Christian Olsson, 25, båda med drösvis av matcher i Hockeyettan på meritlistan.

– Klart det betydde mycket, där fick vi in den klass och kvalité vi kanske saknat lite tidigare. 

* Nån annan du vill lyfta fram? 

– Det är många som gått framåt jämfört med i fjol. Men Nicklas Nousiainen (ny från Tranås) har imponerat lite extra på mig. Bra driv, en spelare med fart och bra tekare. 

* Själv då? Hur länge tänker du hålla på?

– Det vet jag inte, jag tar det år för år och spelar så länge jag tycker det är kul. Men jag vill inte bara ”vara med”, jag vill vara med och bidra. Den dagen jag inte längre bidrar är det nog dags att fundera på att sluta, säger han och skrattar.

* Till sist: vad kan vi förvänta oss av Hanviken framöver?

– Delmål ett var att säkra kontraktet och ta plats i Allettan. Nu vill vi till play off, det har aldrig hänt tidigare i klubbens historia.

***

Kedjan med Felix Liljegren, Matthias Sundberg och Dennis Nordström bar Hanviken offensivt i fjol och svarade för 127 poäng tillsammans.

De lirar – såklart – tillsammans även i år och är uppe i 56 poäng (Nordström 21, Liljegren 20 och Sundberg 12).

Text: PeO Larsson

RESULTAT ALLETTAN SÖDRA 8 DECEMBER: 

Kalmar-Skövde 6–0 – se höjdpunkterna här!

Mariestad-Nybro 0–3 – se höjdpunkterna här!

Huddinge-Hanviken 5–2 – se höjdpunkterna här!

Väsby-Dalen 5–2 – se höjdpunkterna här!

TABELL – klicka här!

Toppkedjan i Hanviken.

SE LILJEGRENS ”SNIPE” MOT KALMAR I SPELAREN NEDAN!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ATG Hockeyettan (@atghockeyettan)